Prinsjesdag 2017: Wat betekent dit voor het mkb?

De kabinetsplannen en de begroting voor het komende jaar zijn tijdens Prinsjesdag 2017 bekendgemaakt. Lees hier de belangrijkste punten voor jou als mkb'er.

Brexit

Nederland verliest door de Brexit een belangrijke partner in Europa. Veel handel met het Verenigd Koninkrijk loopt via ons land. De gevolgen voor mkb'ers zijn nog erg onduidelijk. Onderhandelingen over de toekomstige (handels)relatie zijn nog niet in zicht. En wat als er geen akkoord komt?

Lees meer over de gevolgen van de Brexit

Groeiambities

De Koning meldt in de troonrede dat de export, consumptie en bedrijfsinvesteringen in Nederland groeien. Bedrijfsgroei vraagt om structuur en de juiste mensen op de juiste plek. Wil je zelf werken aan je groeiambities en heb je daarbij hulp nodig? Sluit aan bij nlgroeit. nlgroeit matcht ambitieuze groeiondernemers met een minimale omzet van 1 miljoen per jaar met mentoren die al een stap verder zijn.

Check in welke groeifase jouw bedrijf zit

Energieakkoord

Nederland gaat het Energieakkoord onverkort uitvoeren, liet Koning Willem Alexander weten. In het Energieakkoord zetten meer dan veertig organisaties zich in voor een forse energiebesparing en duurzame groei. Veel ondernemers passen vanuit een sterke interne drive allerlei maatregelen voor duurzame groei binnen hun bedrijf toe. Zij zijn hiermee al zeer succesvol. Maar wat is jouw ambitie en wat wil je bereiken?

Cybercrime

De risico’s en dreigingen in de digitale wereld worden steeds groter. Het kabinet trekt extra geld uit om op te treden tegen cybercriminaliteit in het mkb. Het nieuw op te zetten Digital Trust Centrum gaat het mkb helpen met de beveiliging tegen cyberaanvallen. Volg alvast onze tips om cybercrime te voorkomen.

Fraude online voorkomen

Maatschappelijke vraagstukken

In 2018 blijft Nederland zich hard maken voor oplossingen voor vraagstukken over veiligheid, klimaat en energie. Sociaal ondernemen gaat over deze maatschappelijke uitdagingen: het juiste doen voor mens, milieu en maatschappij. Klanten verwachten het steeds meer en je haalt er zelf meer voldoening uit.

Lees meer over sociaal ondernemen

Prinsjesdag 2018

Wat zijn de kabinetsplannen voor 2019 en wat betekenen ze voor zzp'ers, mkb'ers en starters.

Wetgeving en regels

Wil je meer weten over veranderingen in wetgeving en regels en wat er de komende tijd gaat veranderen? Bekijk dan alle wetswijzigingen en nieuwe regels of blijf op de hoogte met de NieuweWetten-app.

InfoPage