Samen personeel werven en uitwisselen

"De juiste mensen aantrekken levert steeds vaker een probleem op in het mkb. En dat geldt niet alleen voor die software engineer, maar juist ook voor de secretaresse. Op allerlei gebied is er een tekort." Dat zegt Joop de Jong van het platform voor groeiondernemers Port4Growth. Hij nam het initiatief met een 20-tal bedrijven in de regio Brabant om samen personeel te werven en uit te wisselen. Hubert von Heyden van Flexotels is één van de deelnemende bedrijven aan deze pilot. "We willen continuïteit en mensen aan ons bedrijf kunnen binden, maar we kunnen ze niet het hele jaar door werk bieden."
Joop de Jong (Port4Growth) en Hubert von Heyden (Flexotels)
Joop de Jong (Port4Growth) en Hubert von Heyden (Flexotels)

Verdubbeling aantal projectleiders

Flexotels verhuurt inklapbare kamers voor evenementen. "De eerste 5 jaar hebben we sterk ingezet op de groei van het aantal kamers. Met 500 kamers en een organisatie van mensen op sales en administratie, zijn we nu klaar voor verdere groei. We plaatsen de kamers door heel Europa. Er reist altijd minstens 1 projectleider mee. Daaromheen zit een flexibele schil van zzp'ers en uitzendkrachten die ons in het hoogseizoen meehelpen om de kamers op te zetten. Maar willen we doorgroeien, dan hebben we minimaal een verdubbeling van het aantal projectleiders nodig van 5 naar 10."

Iets leuks kunnen bieden

Von Heyden vervolgt: "Wij moeten er van op aan kunnen dat mensen met ervaring beschikbaar zijn in het hoogseizoen. Daarom willen we mensen aan ons binden en iets leuks kunnen bieden. Met deze pilot kunnen we de mensen buiten het hoogseizoen ander leuk werk geven. Dat geeft ons de kans om mensen toch aan ons bedrijf te binden zonder dat ze het hele jaar door bij ons op de payroll staan."

Capaciteit beter verdelen

De Jong beaamt dat capaciteit van elkaar overnemen een belangrijke drijfveer is om mee te doen aan de pilot. "We komen mensen tekort. We moeten de capaciteit die we hebben beter verdelen. Het personeel betrekken wij in de pilot, want zij moeten dat ook zien zitten. Enerzijds betekent het namelijk dat ondercapaciteit bij het huidige personeel transparant moet worden. Anderzijds is werken bij een ander bedrijf natuurlijk een mooie kans voor de persoonlijke ontwikkeling. We zien dat juist de jonge generatie dat heel aantrekkelijk vindt."

Samen de markt op

De 20 bedrijven zijn verenigd in een coöperatie. "Bedrijven kunnen ook samen de arbeidsmarkt op gaan. Het kost namelijk heel veel tijd en energie voor kleine bedrijven om dit alleen te doen. Maar nu kun je dit met 20 bedrijven met een gedeelde ambitie samen oppakken en gebruik maken van elkaars netwerk." De eerste fase van de pilot is van start. "Bij ieder bedrijf maken we een inventarisatie van functies en vacatures en van beschikbaarheden en tekorten."

Geen concurrenten

"Bijzonder is dat deze bedrijven niet samen in een branche zitten", vertelt De Jong. "Van accountant tot installateur, het zijn 20 heel verschillende bedrijven. Wij willen graag laten zien dat uitwisseling ook heel goed - en misschien wel beter - tussen verschillende bedrijven werkt. Backoffice activiteiten lijken op elkaar en soms kunnen we specialisten ook breder inzetten."

Juiste mix vinden

Von Heyden: "Ik ben er van overtuigd dat de evenementenwereld in de zomer een heel andere wereld is dan die van de bouw of het installatiewerk. Daarmee kunnen we een goede combi zijn. Vooropgesteld dat mensen het werk wel leuk vinden. Je kunt niet zeggen 'jij zult nu bij pietje moeten werken'. Dat moet op basis van interesse en bereidheid. Je moet daarin wel de juiste mix vinden."

Mezelf beschikbaar stellen

"In de proeffase doe je het voor een korte periode om ervaring op te doen. Hoe werkt het als ik iemand een maand lang bij iemand anders neerzet? Vindt hij dat leuk? Heeft het toegevoegde waarde? Is het passend, ga ik er zelf niet aan onder door omdat ik iemand mis? Ik heb de afgelopen maand wel tegen Joop geroepen dat de directeuren die dit aanzwengelen dit eigenlijk als eerste zouden moeten doen. Ik heb het natuurlijk ook minder druk in de winter, dus waarom zou ik mezelf niet beschikbaar stellen voor een ander bedrijf? Dus dat ga ik misschien nog wel doen", besluit Von Heyden.

Heb je zelf ook behoefte aan extra personeel?

InfoPage