Ondernemen

Omdenkers

  • Video
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 2 jul 2020
  • 2 min lezen
  • 59
In de serie ‘Omdenkers’ zien we ondernemers die in crisistijden doorzetten. Zij gingen slim én op een andere manier door met ondernemen. Nieuwe regelgeving, klanten die wegbleven en crisissituaties maakten het lastig. Maar toch gingen zij door. Anders dan verwacht maar wel succesvol. Hoe deden zij dit? Samen met de BucketBoys kijken we hoe ondernemers slim omgingen met lastige situaties en steeds enthousiast bleven doorzetten. Met handige tips én verrassende oplossingen.

Waar een wil is, is een weg

Bekijk de hele serie

In deze reeks

Waar een wil is, is een weg

Wat als alles tegenzit? Als zaken niet gaan zoals je bedacht had omdat er een crisis uitbreekt of je klanten ineens wegblijven? Ondernemer Dennis Hurkmans geeft ons een schitterend voorbeeld van doorzetten en aanpassen in lastige tijden. Zijn bedrijf De Heische Hoeve heeft al vele crisissituaties doorstaan. Dennis Hurkmans wist met anders denken, nieuwe initiatieven én creatief zijn, door te zetten. Kijk mee hoe hij nooit de moed verliest en zijn bedrijf steeds opnieuw uitvindt.

Niet bang zijn om het te doen

Wat als omstandigheden ineens veranderen? Dan zijn de niet voor de hand liggende oplossingen soms het best. Willem Veldhoven is directeur en oprichter van kunstcentrum Mediamatic in Amsterdam, maar tegenwoordig is hij ook restauranthouder. Met anders denken, bijzondere initiatieven én creatief zijn, wist hij door de jaren heen steeds door te zetten, ook na een faillissement. Kijk hoe hij de grenzen opzoekt en zijn bedrijf steeds opnieuw verbetert.

Alle omzet was weg

Wat doe je als je inkomsten compleet wegvallen omdat events niet meer mogen plaatsvinden als gevolg van de coronacrisis? Bas Krijgsman, oprichter van EventInsight in Groningen werd hard getroffen. Maar hij schakelde snel over tot omdenken en ging met zijn gehele team in quarantaine om tot een oplossing te komen. En die kwam er. Hij geeft veel tips, van internationaal ondernemen, financiering en samenwerking tot marktinzicht. Hij deelt gouden ondernemerskennis met ons.

KVK Beyond Business

Abonneer je nu op KVK Beyond Business. Hét kanaal van KVK met video’s over ondernemen die net iets verder gaan. Waar we dieper in de wereld van het ondernemen duiken om jou te inspireren en te helpen. Ondernemers gaan uitdagingen aan, geven waardevolle tips en geven een kijkje in de keuken. Elke woensdag om 15:00 uur staat er een nieuwe video online.

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. KVK helpt je direct om door te gaan als het lastig wordt. Bel gratis 0800 2117 of kijk online.
Redactie KVK
Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage
Afdeling marketing