Dutch Open Hackathon levert meer op dan ideeën alleen

Een weekend lang hebben 250 deelnemers uit binnen- en buitenland prototypes bouwen als oplossing voor vraagstukken op basis van datasets. Dat gebeurde van 9 tot 11 december tijdens de Dutch Open Hackathon, die KVK samen met KLM, Philips, Schiphol, Politie en Post NL organiseerde.

Het winnende team (Re: Software) bouwde een handige app om gevonden en verloren voorwerpen weer snel bij de juiste eigenaar te krijgen. Een aantal deelnemers bouwde toepassingen met KVK data zoals een netwerkapp (‘wie is hier allemaal op dit event?’) en een tool om alle zakelijke bedrijfsgegevens in één handige link beschikbaar te stellen voor leveranciers, banken, etc.

Innovatie stimuleren

Voor KVK is een hackathon een bruikbare methode om innovatie te stimuleren bij zowel ondernemers als intern. Grote organisaties maken gebruik van de slimme, technologische en vaak jonge bedrijven en voor de kleine bedrijven bieden hackathons goede mogelijkheden om een visitekaartje af te geven, te netwerken met andere deelnemers en om kennis en ervaring op te doen. Bovendien is een hackathon voor veel deelnemers gewoonweg leuk. De resultaten van een hackathon zijn niet altijd heel direct meetbaar. Net als bij een buitenlandse handelsmissie komen die resultaten vaak pas later als de gelegde contacten verder zijn gegroeid tot concrete samenwerkingen.
Voor KVK dragen hackathons ook bij aan het imago als aantrekkelijke werkgever/opdrachtgever voor IT’ers.

Meer informatie: KVK Innovatielab, Ben Schuttenbeld +31 (0)6 20 59 84 51, info@innovatielab.nl

InfoPage