Business Angels en de KvK

Start, groei, innovatie en overname. Ondernemen kan vaak niet zonder financiering. Voor velen is dat een uitdaging. Daarom helpt de KvK bij het zoeken naar bancaire en ook alternatieve financieringsmogelijkheden. Zo brengen we ondernemers in contact met investeerders, zoals crowdfunders en Business Angels. Daarvoor werkt de KvK samen met de Vereniging Business Angels Netwerk Nederland (BAN Nederland).

‘Veel ondernemers zijn niet of nauwelijks op de hoogte van het fenomeen Business Angels’, ondervindt Monique Czarnecki, adviseur ondernemersondersteuning bij de KvK. ‘Of ondernemers kennen geen Business Angels in hun netwerk. Die optie van financieren wordt dan onterecht uitgesloten. Daarom geven het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de KvK samen voorlichting over informele financieringsmogelijkheden. Dat doen we onder meer via onze website met een webinar en video’s en via de sociale media.’ Daarbij heeft de KvK een relatie met BAN Nederland. Deze nationale beroepsvereniging vertegenwoordigt meer dan 5.000 Business Angels.’

Voorlichtingsmiddelen

Vanuit hun ervaring als (oud-)ondernemer hebben Business Angels meestal veel specifieke ervaring, sectorkennis en een netwerk. Dat wil en kan een Business Angel investeren in bedrijven. Czarnecki: ‘Een Business Angel ziet het als een uitdaging om anderen te helpen groeien. Een persoonlijke klik tussen de ondernemer en de Business Angel is essentieel en vaak de basis van een vertrouwensband.’ Om die klik te bevorderen is het zaak om goed beslagen ten ijs te komen in het eerste gesprek. 

Meer informatie

InfoPage