Grote stappen maken met NLgroeit.nl

Nederland kent veel interessante en succesvolle startups voor ondernemers. Maar van die startende bedrijven stokt de groei, internationaal gezien. Om die reden is NLgroeit.nl in het leven geroepen. Het platform initieert groeikansen voor bedrijven met minimaal 5 werkzame personen en een omzet vanaf 1 miljoen euro.

Elke onderneming doorloopt verschillende groeistadia, om te beginnen bij de pioniersfase. ‘De startende ondernemer doet vaak alles zelf’, zegt Marjon Pijlman als programmamanager van nlgroeit. ‘Krijgt hij zijn eerste medewerkers, dan moet de ondernemer doorgaans compleet nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Zo moet hij leren delegeren, managen en leiding geven aan een managementteam. Daarbij is de ondernemer vaak als enige verantwoordelijk voor een bedrijf met een flinke omzet. Dat zijn groeiprocessen waar NLgroeit bij ondersteunt.’

Groeien kun je leren

Het platform nlgroeit.nl geeft ondernemers inzicht in het aanbod aan groeimiddelen. Denk daarbij aan opleidingen, trainingen, programma’s, events en webinars zoals de serie online masterclasses Groeimasters. Ook krijgt de ondernemer informatie aangeboden via whitepapers, artikelen, video’s en een (online en offline) evenementenprogramma. Maar bovenal brengt nlgroeit.nl ondernemers in contact met mentoren. Pijlman: ‘Het is ontzettend waardevol om te sparren en te klankborden met iemand die uit eigen ervaring weet wat het betekent om te groeien. Daarbij gebruikt een mentor zijn persoonlijke netwerk om ondernemers vooruit te helpen. Er zijn inmiddels ruim 300 mentoren aangesloten bij het nlgroeit netwerk.”

De nationale groeitest

In samenwerking met ervaren groeiondernemers en wetenschappers van de Erasmus Universiteit is de nationale groeitest ontwikkeld. Ondernemers kunnen via de test hun grootste kansen en uitdagingen herkennen.

Partners

Nlgroeit.nl is een publiek-private samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stichting NLevator en de KvK. Het platform wordt gesteund door NL2025, een beweging van circa 80 mensen uit allerlei disciplines (sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs). Deze aanjagers richten zich met name op de thema’s onderwijs, vitale samenleving en duurzame groei. Ook werkt Nlgroeit.nl samen met Microsoft, Grant Thornton (een netwerk van accountants- en adviesorganisaties), Entrepreneurs’ Organization Netherlands, (een internationaal netwerk voor en van ondernemers) en Techleap (verbindt internationale startende bedrijven, overheden, kennisinstellingen, bedrijven en financiers).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@nlgroeit.nl.

InfoPage