KVK als portaal naar financiering

Start, groei, innovatie en overname hangen onlosmakelijk samen met financiering. Wat zijn de mogelijkheden? Voor ondernemers is KVK een bron van kennis, kunde en expertise. Via KVK kan de (startende) ondernemer zijn slagingskansen onderzoeken in het aanbod van subsidies en financieringen.

130 regelingen

KVK heeft een overzicht van subsidies en regelingen in Nederland (ongeveer 130). Daarbij hebben we een goed beeld van de financiers en partners. Via onze online instrumenten vinden ondernemers hun weg naar de juiste instanties. De meeste informatie is te vinden op de pagina Financiering op KVK.nl.

KVK-Financieringsdesk

Inkomsten zijn essentieel voor de continuïteit van een onderneming. Vrijwel dagelijks zijn ondernemers bezig met de financiële huishouding van hun bedrijf. Zij benaderen KVK vaak over geldzaken in het algemeen en financiering in het bijzonder. En niet alleen KVK. Ook publieke diensten, zoals gemeenten en andere overheden, krijgen veel ondernemersvragen over financiering en geldzaken. Al die ondernemers verwijzen we door naar de KVK-Financieringsdesk (08001 014), door KVK ingericht in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Geldboek

Een ander praktijkgericht instrument voor ondernemers is het Geldboek voor Ondernemers. Het Geldboek bevat basisinformatie over geldzaken, financiering vinden, administratie en belastingen. In het online boek staan ook tips over pensioen, arbeidsongeschiktheid, uurtarief bepalen en het beperken van financiële risico's. Het Geldboek is een co-productie van KVK, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en Zuidweg & Partners (adviesbureau voor schuldhulpverlening), Verbond van Verzekeraars, Stichting Pensioenfederatie en Stichting BKR (Bureau Kredietregistratie).

Business Angels en de KvK

Een concreet voorbeeld

Start, groei, innovatie en overname. Ondernemen kan vaak niet zonder financiering. Voor veel ondernemers is dat een uitdaging. Daarom helpt de KvK bij het zoeken naar bancaire, maar ook alternatieve financieringsmogelijkheden. Zo brengen we ondernemers in contact met investeerders, zoals crowdfunders en Business Angels. Daarvoor werkt de KvK samen met de Vereniging Business Angels Netwerk Nederland (BAN Nederland).
Lees verder
InfoPage