KVK helpt met innoveren

Ondernemers maken het verschil, elke dag opnieuw. Meedoen in innovaties en broeden op nieuwe plannen houdt hen scherp. Maar welke trends waaien over en welke beslist niet? En hoe leiden nieuwe ideeën tot een succes? KVK helpt ondernemers in hun zoektocht naar een geslaagde innovatie.

De Nederlandse economie concurreert goed met de rest van de wereld. We zijn een van de grootste exportlanden ter wereld. En met ons innovatievermogen staan we in Europa op de vierde plaats. Daar mogen we best trots op zijn. De ene na de andere innovatie zet in hoog tempo héle sectoren en markten op z’n kop. Een interessant tijdperk dus. Hoe houden we onze sterke positie vast? Het antwoord is simpel: door te blijven innoveren.

Slagingspercentage omhoog

Maar vernieuwen is risicovol. Zo slaagt slechts minder dan 10% van alle innovaties. Dat percentage moet omhoog, vindt KVK. Dat is goed voor Nederlandse economie. En sommige maatschappelijke vraagstukken lossen we alleen op met radicaal vernieuwende ideeën. Daarin spelen wij graag een rol.

Tijdgebrek

KVK heeft een goed en onafhankelijk overzicht van de maatschappelijke en economische stand van zaken. Ontwikkelingen op het gebied van technologie en digitalisering volgen wij op de voet. Die bieden eindeloos veel mogelijkheden om te innoveren. Voor ondernemers is tijdgebrek de belangrijkste belemmering om te innoveren, blijkt uit KVK-onderzoek. Zij missen daardoor mogelijk de boot om zich te onderscheiden en hun concurrentiepositie te versterken.

Innovatieprogramma online

Samen met ondernemers ontwikkelt KVK haar innovatieprogramma, met veel voorbeelden uit de praktijk. Voor alle belangrijke stappen van het innovatieproces - van idee tot lancering – stellen we online praktische handvatten beschikbaar. Met de producten en informatie op KVK.nl zien ondernemers nieuwe mogelijkheden, pakken ze kansen en leggen ze contacten. Daarbij spelen we in op actuele thema’s, zoals gezond, slim, duurzaam en digitaal. Via telefoon, mail en tweet kunnen ondernemers hun innovatievraag aan onze experts stellen.

Smart Industry

KVK wijst de weg bij thema’s als Internet of Things, Big Data en Smart Industry. Ondernemers behalen voordeel door in te spelen op de explosieve groei van technologie en digitalisering. Die trends vertalen wij naar concrete businesskansen voor grote en kleine bedrijven. Bijvoorbeeld via het stappenplan van het Go Smart Industry Kansenkompas, waarmee bedrijven hun strategie kunnen bepalen en hun plan van aanpak.

KVK Business Challenge

KVK Business Challenge is het open innovatieplatform van KVK dat corporates en mkb met elkaar in contact brengt. Online én fysiek. Het doel is samen vernieuwen en nieuwe toepassingen ontwikkelen. KVK Business Challenge levert veel contacten en waardevolle business op.

KVK Innovatie Top 100

Jaarlijks presenteren wij de KVK Innovatie Top 100, de mooiste innovatie-etalage van Nederland. Het initiatief toont waartoe het mkb in staat is. Deze Top 100 is de grootste innovatieprijs voor het mkb.

InfoPage