Week van de Financiën vernieuwd met online variant

MKB-ondernemers en ZZP’ers zijn tijdens de Week van de Financiën geïnformeerd over geldzaken en bestaande (alternatieve) financieringsvormen. De bijeenkomsten vonden half februari in één week plaats, op vijf locaties verspreid over Nederland. Voor het eerst konden bezoekers ook online deelnemen in plaats van een van de vijf locaties te bezoeken.

Op de verschillende locaties volgden ondernemers drukbezochte kennissessies die werden verzorgd door experts van de KvK en van samenwerkingspartners. Onderwerpen waren:

  1. grip op je eigen financiën
  2. verschillende financieringsvormen
  3. succesvol voorbereiden van een financieringsaanvraag
De aanwezige ondernemers konden ter plekke vragen stellen aan de financieel specialisten in de ‘ask-me-anything-corner’. Er was ruim gelegenheid om te netwerken, ervaringen uit te wisselenen en zich te laten informeren op de  informatiemarkt, waar verschillende dienstverleners aanwezig waren.

Online

Nieuw dit jaar was de online component. Deelnemers konden online realtime deelnemen aan de kennissesies. Aanvullend zijn kennissessies, interviews met deskundigen en ondernemers op locatie opgenomen en gemonteerd tot een programma. Een week later, volgde de YouTube ‘livestream’ met een uur durende terugblik op de Week van de Financiën. Alle relevante informatie is in deze terugblik overzichtelijk gepresenteerd en digitaal te vinden.

Op de locaties kwamen 1.600 geïnteresseerden door de toegangspoorten en 260 kijkers keken realtime mee online. Meer dan de helft van de deelnemers wil graag blijvend op de hoogte worden gehouden van actuele ontwikkelingen over financiën. De combinatie van een fysiek én digitaal evenement vormt voor KVK de opmaat naar nog meer klantgericht werken. Ook na het event kunnen klanten bij KVK terecht over geldzaken en financiering. Zij bezoeken de website of bellen voor informatie en advies.

InfoPage