Personeel

De voordelen van een stagiair

Ze weten vaak precies wat de jonge doelgroep wil, zijn bedreven in social media en leveren soms een verrassend grote bijdrage aan je bedrijf: stagiairs. Een stagiair kan nieuwe kennis meenemen maar ook kleine klusjes doen. Wat zijn de voordelen van een stagiair en hoe vind je er een? Frank Smits, mede-eigenaar van uitgeverij LT Media, neemt regelmatig stagiairs aan en deelt zijn ervaringen.

Een frisse blik

Smits wilde weten wat een stagiair je bedrijf oplevert en ontdekte: “Stagiairs leren niet alleen zelf veel, ze brengen ook een hoop vernieuwing en frisse ideeën mee. Ze bieden bijvoorbeeld inzicht in de mindset van je jongere doelgroep en weten vaak alles over social media. Zo ontwikkelen wij ons ook altijd een beetje." Soms leidt die nieuwe mindset zelfs tot een compleet nieuw product dat meteen wordt opgepikt door de media.

Talent op de proef

"Een stage is een laagdrempelige manier om jong talent te ontdekken” gaat Smits verder. “Een van onze huidige medewerkers is als stagiair bij ons begonnen en is na afloop direct aangenomen. Op die manier werkt een stage als een soort verlengde proefperiode.”

Extra paar handen

Een stagiaire inwerken kost tijd, maar levert bij goed inwerken ook veel op. “Je moet wat tijd steken in de begeleiding van je stagiair, maar dat is een investering. Zodra de stagiair is ingewerkt, zijn de kosten minimaal en heb je een paar extra handen in huis. Voorwaarde daarbij is dat je stagiairs wel serieus neemt.”

Zelf stagiairs aannemen

Overtuigd van de waarde van een stagiair? Vergeet in het zoeken en aannemen van een stagiair niet de volgende punten.

Registreren

Bied je een stageplek aan? Als je een mbo-student een stage aanbiedt, moet je je registreren als erkend leerbedrijf. Hiervoor kun je terecht bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Als je op zoek bent naar een HBO- of WO-student, hoef je je niet te registreren als een erkend leerbedrijf. Het mag wel. Met een erkenning van Stichting Erkenning Leerbedrijven Hoger Onderwijs (ELBHO) trek je mogelijk meer HBO- en WO-studenten aan. ELBHO biedt behalve erkenning ook begeleiding en hulp bij het zoeken van een stagiair. Thijs Otter, bestuursvoorzitter bij Stichting ELBHO, vertelt hierover: “Als je een stageplek aan wilt bieden, kun je je bij ons aanmelden. Dan komen we langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn en voor welke doeleinden stagiairs bij je terechtkunnen.”

Organiseren

Naast het erkennen van stagebedrijven, dragen SBB en ELBHO ook bij aan het organiseren van een prettige stageperiode. Otter vertelt: “Zodra de erkenning is toegewezen, helpen we bedrijven en stagiairs om elkaar eenvoudiger te vinden. Bijvoorbeeld door lokale bedrijven mee te nemen in ons voorlichtingspraatje voor studenten en via het beheer van stagemarktwebsites. SBB beheert die voor het mbo en wij voor het hoger onderwijs. Zoek je een stagiair, dan kun je daar je stageplek aanbieden.”

Begeleiden

Ook als stagiair en bedrijf elkaar gevonden hebben, blijven SBB en ELBHO begeleiding bieden als daar behoefte aan is. Bijvoorbeeld door het aanbieden van beoordelingsformulieren en begeleidingstips. Daarnaast bieden ze verschillen trainingen aan en kun je je bij SBB inschrijven voor een stagecoach programma.

Subsidie aanvragen

Als erkend bedrijf kun je daarnaast in veel gevallen een subsidie aanvragen voor je stagiair. Otter vertelt: “Wie daar hulp bij nodig heeft kan gewoon contact met ons opnemen. We helpen de bij ons aangesloten bedrijven graag met de documenten die daarvoor nodig zijn. Zo worden de kosten van een stagiair nog lager.”

Solliciteren op afstand

Sinds de coronacrisis is thuiswerken, hybride werken en videobellen de nieuwe norm. Begeleiding van een stagiair ziet er daarom ook anders uit. Smits vertelt: “Het is natuurlijk anders om een stagiair op afstand te begeleiden. Videobellen is leuk, maar het is toch een andere dynamiek dan op kantoor face-to-face communiceren. Veel studenten zijn nog niet gewend aan de discipline van een acht uur durende werkdag en vanuit huis verloopt dit moeizamer. Ook merk je dat ze vaak minder assertief zijn en niet zo snel de telefoon even oppakken om een vraag te stellen.” Werken op afstand heeft geleid tot een nieuwe soort stage: “Er zijn hogescholen die inzetten op een stage waarbij de student aan een extern project werkt voor het bedrijf. Zo kun je toch een win-winsituatie waarborgen: de student leert ervan en het bedrijf is ermee geholpen.”

Meer weten over personeel aannemen? Ga naar de dossierpagina.
Evelyne Hermans

Als content creator voor het thema Klanten & Personeel schrijf ik heldere, concrete artikelen waar je als ondernemer echt iets aan hebt. Heb je vragen over je website, social media of andere communicatiemiddelen? Ik geef je graag advies!

InspiratiePage
Marketing en personeel