Personeel

Wijs je werknemers op 1000 euro STAP-budget voor scholing

Het STAP-budget is een opleidingsbudget voor werkzoekenden en werkenden. Ook voor werkgevers heeft dat voordelen. Je personeel kan zich hiermee ontwikkelen, en dat geeft mogelijkheden om te groeien met je bedrijf. 3 voordelen uitgelicht, plus tips om je werknemers te enthousiasmeren.

Op 1 maart 2022 trad het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie) in werking. Dit vervangt de fiscale aftrekpost scholingskosten, de voormalige privé-aftrekpost voor studiekosten in de aangifte inkomstenbelasting. Met het STAP-budget kunnen werkzoekenden en werkenden in loondienst per jaar een aanvraag ter waarde van maximaal 1000 euro per persoon indienen voor een opleiding. Die aanvraag dienen ze zelf in bij het UWV. Als werkgever kun je je werknemers informeren over de subsidie en hen stimuleren om een aanvraag te doen.

Zorg voor een tijdige STAP-aanvraag

Let op: de zak geld van het STAP-budget is eindig. Per jaar stelt de overheid een budget van 218 miljoen euro beschikbaar voor opleidingskosten binnen deze post. Naar schatting kunnen jaarlijks 300.000 personen met een STAP-budget scholing volgen. Het aanvragen van het STAP-budget wordt verdeeld over 5 tijdvakken. Voor het eerste en tweede tijdvak is het budget al op. Het volgende tijdvak gaat op vrijdag 2 juli 2022 in. Zorg dus dat je werknemers tijdig op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, zodat ze voor 1 juli 2022 alle benodigde informatie voor de aanvraag hebben.

Dit zijn de volgende openingsmomenten voor een STAP-aanvraag:

  • 1 juli 2022 om 9.00 uur
  • 1 september 2022 om 9.00 uur
  • 1 november 2022 om 9.00 uur

3 voordelen voor werkgevers

Het STAP-budget helpt je werknemers te groeien. Dat heeft ook voor jou als werkgever voordelen. KVK-ondernemersadviseur Yvonne Nikkelen spreekt dagelijks werkgevers over hun pijnpunten, zoals personeelstekorten en corona, en hun groeiambitie. Ze licht 3 voordelen uit van het STAP-budget voor werkgevers.

1. Extra potje opleidingsgeld voor je werknemers

“Heb je geen of een beperkt budget om je werknemers opleiding of training aan te bieden? Het STAP-budget is een persoonlijk budget voor je werknemers dat ze extra financiële mogelijkheden geeft voor scholing. Hiervoor hoef je als werkgever dus niet in de buidel te tasten”, vertelt Nikkelen.

2. Werknemers groeien door

Werknemers kunnen met de scholing extra kennis of ervaring opdoen, waardoor ze doorgroeien naar een hogere of andere functie. “Zo houd je werknemers binnen je bedrijf, ook wanneer deze doorgroeiwensen hebben”, vertelt Nikkelen.

Daarnaast kan een werknemer via een korte cursus die binnen het STAP-budget past een andere functie of specialisme verkennen.

3. Stimuleer innovatie binnen je bedrijf

Voor innovatie is nieuwe kennis of ervaring nodig. Wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of denk je aan nieuwe manieren van marketing, zoals het starten van een podcast? Het STAP-budget biedt verschillende opleidingsopties die je bedrijf verder helpen groeien. “Verdiep je in het opleidingsaanbod en leg dit naast je bedrijfsdoelstellingen”, tipt Nikkelen.

Extra kosten

Wil je werknemer een opleiding volgen die duurder is dan de STAP-subsidie van 1000 euro? Geef eventueel aan dat je het resterende studiegeld betaalt. De werknemer vermeldt dan bij de subsidieaanvraag hoeveel financiering hij van een externe bron, in dit geval jij als werkgever, ontvangt. Het STAP-budget wordt met dit bedrag verlaagd. Deze extra kosten zijn dan zakelijke bedrijfskosten die je gedeeltelijk of geheel kunt aftrekken van je inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeeld: je werknemer wil een opleiding uit de STAP-catalogus volgen die 1500 euro kost. Standaard bied jij elke werknemers 500 euro opleidingsbudget per jaar. Je werknemer doet dan een aanvraag van 1000 euro voor het restant van de opleiding. Bekijk alle voorwaarden van het STAP-budget voor meer informatie.

Enthousiasmeer je werknemers

Het STAP-budget heeft voordelen voor jou en je werknemers. Je kunt je werknemers op verschillende manieren wijzen op de mogelijkheden. “Stuur je werknemers bijvoorbeeld een mail over het STAP-budget. Selecteer 3 opleidingen uit het STAP-budget voorportaal die aansluiten bij je bedrijf en je groeirichting, en leg uit waarom deze opleidingen aansluiten bij je bedrijf, groeirichting en de functie van je werknemers. Geef in die mail aan dat werknemers ook zelf in het opleidingsaanbod kunnen snuffelen en suggesties kunnen doen.”

Je kunt ook een teambespreking organiseren om de opties voor werknemers te bespreken. Of hen op het budget wijzen door de informatie ergens zichtbaar op te hangen of bij te voegen bij het salarisstrookje.

Read this article in English

Omscholing aanbieden lijkt een flinke klus. Maar met de juiste stappen heb je het zo geregeld. Check het stappenplan om- en bijscholing.


Read this article in English

Esther Riphagen

Vanuit mijn kennis over marketing en personeel help ik je als KVK-adviseur verder. Bijvoorbeeld over het opzetten van een marktstrategie of hoe je een eerste werknemer werft. Volg mij op Instagram (@groeibaak) voor praktische tips over marketing en groei.

InspiratiePage
Marketing en personeel