Personeel

Win-winsituatie: dit heeft een stagiair je bedrijf te bieden

Studenten vinden momenteel maar moeilijk een stage. Niet gek, gezien de huidige coronasituatie, zou je misschien zeggen. Maar is dit wel zo logisch? Stagiairs bieden over het algemeen een meerwaarde voor je bedrijf, ook nu! Wat is die meerwaarde, en wat moet je doen als je een stagiair wilt aannemen?

Er zijn weleens betere tijden geweest om te zoeken naar een stageplek en er zijn weleens betere tijden geweest om een ondernemer te zijn. Er zijn, gezien de wereldwijde pandemie, überhaupt weleens betere tijden geweest. Toch kunnen ondernemers en stagiairs ook nu veel voor elkaar betekenen. Want uiteindelijk draait het erom dat de student ervaring opdoet en dat het bedrijf met het werk van de student geholpen is. Zolang deze win-winsituatie gewaarborgd wordt, is er genoeg reden om door te gaan met stages.

Praktijkervaring is belangrijk

Frank Smits, mede-eigenaar van uitgeverij LT Media, nam voor de coronacrisis al regelmatig stagiairs aan en zette dit ondanks corona voort. “Ik schat het risico niet dermate hoog in dat het onverantwoord is om een stagiair aan te nemen. Jongeren lopen over het algemeen juist minder risico. Stoppen met het aanbieden van stageplekken zie ik dan ook niet als een logisch gevolg. Stages zijn dé kans voor studenten om praktijkervaring op te doen en kennis te maken met de arbeidsmarkt. Dat heb ik tijdens mijn eigen stageperiode ook ervaren.”

Een frisse blik

Toch neemt Smits niet alleen stagiairs aan uit idealisme. Als ondernemer weegt het zakelijk perspectief ook altijd mee. “Stagiairs leren niet alleen zelf veel, ze brengen ook een hoop vernieuwing en frisse ideeën mee. Ze bieden bijvoorbeeld inzicht in de mindset van je jongere doelgroep en weten vaak alles over social media. Zo ontwikkelen wij ons ook altijd een beetje."

"Daarnaast is het een laagdrempelige manier om jong talent te ontdekken. Een van onze huidige medewerkers is als stagiair bij ons begonnen en is na afloop direct aangenomen. Op die manier kan een stage ook werken als een soort verlengde proefperiode.”

“Het is de moeite dan ook zeker waard”, zegt Smits vol overtuiging. “Natuurlijk moet je er in het begin wat tijd in steken, maar dat is een investering. Zodra de stagiair is ingewerkt, zijn de kosten minimaal en heb je een paar extra handen in huis. Voorwaarde daarbij is dat je stagiairs wel serieus neemt. Als je dat doet en ze niet alleen koffie laat halen, zal het je verbazen hoeveel ze kunnen bijdragen en teruggeven.”

Zelf stagiairs aannemen

Registreren

Wie de keuze maakt om een stageplek aan te bieden, moet zich in de meeste gevallen eerst laten registeren als erkend leerbedrijf. Hiervoor kun je terecht bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de Stichting Erkenning Leerbedrijven Hoger Onderwijs (ELBHO). De organisaties ondersteunen zowel stagiairs als stagebedrijven bij het proces.

Thijs Otter, bestuursvoorzitter bij stichting ELBHO, vertelt meer over de organisaties en hoe je als bedrijf met stagiairs aan de slag kan. “SBB en ELBHO regelen de erkenning van bedrijven voor stages. Als je een stageplek aan wilt bieden, kun je je bij ons aanmelden. Dan komen we langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn en voor welke doeleinden stagiairs bij je terechtkunnen.”

Organiseren

Naast het erkennen van stagebedrijven, dragen SBB en ELBHO ook bij aan het organiseren van een prettige stageperiode. Otter vertelt: “Zodra de erkenning is toegewezen, helpen we bedrijven en stagiairs om elkaar eenvoudiger te vinden. Bijvoorbeeld door lokale bedrijven mee te nemen in ons voorlichtingspraatje voor studenten en via het beheer van stagemarktwebsites. SBB beheert die voor het mbo en wij voor het hoger onderwijs. Zoek je een stagiair, dan kun je daar je stageplek aanbieden.”

Begeleiden

Ook als stagiair en bedrijf elkaar gevonden hebben, blijven SBB en ELBHO begeleiding bieden als daar behoefte aan is. Bijvoorbeeld door het aanbieden van beoordelingsformulieren en begeleidingstips. Daarnaast bieden ze verschillen trainingen aan en kun je je bij SBB inschrijven voor een stagecoach programma.

Subsidie aanvragen

Als erkend bedrijf kun je daarnaast in veel gevallen een subsidie aanvragen voor je stagiair. Otter vertelt: “Wie daar hulp bij nodig heeft kan gewoon contact met ons opnemen. We helpen de bij ons aangesloten bedrijven graag met de documenten die daarvoor nodig zijn. Zo worden de kosten van een stagiair nog lager.”

Coronaproblemen

Uitdagingen door afstand

Een stageplek aanbieden in coronatijd brengt extra uitdagingen met zich mee. Smits vertelt: “Het is natuurlijk anders om een stagiair op afstand te begeleiden. Videobellen is leuk, maar het is toch een andere dynamiek dan op kantoor face-to-face communiceren. Veel studenten zijn nog niet gewend aan de discipline van een acht uur durende werkdag en vanuit huis verloopt dit moeizamer. Ook merk je dat ze vaak minder assertief zijn en niet zo snel de telefoon even oppakken om een vraag te stellen.”

Concessies

Nu veel studenten vanwege de coronacrisis maar moeilijk aan een stageplek kunnen komen, beseft ook Otter dat hier en daar concessies nodig zijn. “Er zijn opleidingen die stages op afstand accepteren en hogescholen die inzetten op een ander soort stage, waarbij de student aan een extern project werkt voor het bedrijf. Zo kun je toch een win-winsituatie waarborgen: de student leert ervan en het bedrijf is ermee geholpen.”

Meer weten over personeel aannemen? Ga naar de dossierpagina.
Evelyne Hermans

Als content creator voor het thema Klanten & Personeel schrijf ik heldere, concrete artikelen waar je als ondernemer echt iets aan hebt. Heb je vragen over je website, social media of andere communicatiemiddelen? Ik geef je graag advies!

InspiratiePage