Top 5

Lijstjes om je voordeel mee te doen

Handige, leuke of interessante lijstjes waar je als ondernemer wat aan hebt. Je vindt ze hier. Toplijstjes om het ondernemen makkelijker te maken.

Ondernemer met hond

Verbeter je cyberweerbaarheid, 5 tools

Het is niet eens de vraag óf maar meer nog wannéér jouw bedrijf met een cyberincident te maken krijgt. Hoe goed is jouw bedrijf daar bestand tegen? 5 hulpmiddelen om te bepalen hoe digitaal veilig jouw bedrijf is. En hoe je dat vervolgens met gerichte acties kunt vergroten. Verbeter je cyberweerbaarheid, 5 tools

De belangrijkste vragen over het UBO-register

Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten hun UBO's (Ultimate Beneficial Owners, ofwel uiteindelijk belanghebbenden) inschrijven in het UBO-register. UBO's zijn personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben. Wat weten we over Ultimate Beneficial Owners (UBO's) en het UBO-register?

De belangrijkste vragen over het UBO-register

Financiering en geldzaken: 5 trends

In de financiële sector ontstaan, mede dankzij technologische ontwikkelingen, allerlei nieuwe producten. Wat kun je daarmee als ondernemer? 5 trends nader uitgelegd. Financiering en geldzaken: 5 trends

5 belastingtips die je niet mag missen

Als ondernemer vul je zelf het zakelijke deel van de aangifte in. De Belastingdienst vult je privégegevens in. Benut hierbij de aftrekposten en regelingen, die ervoor zorgen dat je minder belasting betaalt. Je hebt nog tot 1 mei om aangifte te doen.

Doe je voordeel met onze 5 tips.

Zzp'er met stress, herken de signalen: 5 tips

Uit onderzoek blijkt dat veel zzp’ers regelmatig stress ervaren. Een bepaalde mate van stress zorgt er juist voor dat je goed kunt presteren. Als dit teveel wordt kunnen je werk en gezondheid er onder lijden. Hoe herken je dit en wat kun je er aan doen?

5 tips om grip te houden op jouw stress

Personeel geveld door griep: 5 tips

De jaarlijkse griepepidemie is weer op zijn hoogtepunt. Ook jouw bedrijf ontkomt er niet aan. Je hebt 1 of, als het echt tegenzit, meer medewerkers die ziek zijn. Welke acties kun je ondernemen om je bedrijf zo goed mogelijk door te laten lopen?

5 tips over het omgaan met medewerkers met griep.

Innoveer als startup met deze 5 skills

Wil je een échte koploper worden in een nieuwe markt? Een magneet voor nieuwe medewerkers? Het kan! Zonder dure machines of ingewikkelde financieringsaanvragen. Ontwikkel 21th century skills en investeer op eigen kracht in het talent van jou en je team.

5 skills om de markt te veroveren als een startup

Boost je omzet op Black Friday, 5 tips

Black Friday wint ook in Nederland aan populariteit. Steeds meer (online) winkels verleiden consumenten met hoge kortingen. Door in te spelen op Black Friday kun je een grote groep potentiele kopers bereiken en je verkoop vlak voor de feestdagen een flinke boost geven.

Hoe maak je van Black Friday een verkoopsucces?

Voorkom crimineel gebruik van je bedrijfspand, 5 tips

Voorkom dat criminelen jouw bedrijfsruimte gebruiken voor illegale activiteiten. Check daarom wie de huurder is en maak daar goede afspraken mee. Alleen als je er alles aan hebt gedaan om deze activiteiten te voorkomen, kun je strafrechtelijke vervolging voorkomen. 

Voorkom dat jouw bedrijfspand een drugswalhalla wordt

In 5 stappen naar je uurtarief

Wat is een goed uurtarief, wat kan ik vragen? Dat is een vraag die bij veel ondernemers leeft. Je wilt jezelf niet uit de markt prijzen, maar je huid ook niet te goedkoop verkopen.

Zo kom je tot je uurtarief

Maak het de hacker lastig, 5 tips

Gehackt worden. Je moet er niet aan denken. Gelukkig worden zzp’ers en mkb’ers vrijwel nooit gericht aangevallen, zoals dat wel bij grote bedrijven gebeurt. En hoe lastiger je het de hacker maakt, hoe groter de kans dat je er niet mee te maken krijgt. Hoe voorkom je dat hackers bij jou inbreken?

5 tips van ethisch hacker Stan Hegt