Top 5

5 valkuilen bij internationaal zakendoen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hiermee bespaar je tijd, geld en energie. Of je nu importeert of exporteert, deze 5 valkuilen liggen op de loer en ben je beter te slim af.

1. Je onderschat cultuurverschillen

Je buitenlandse leverancier of afnemer heeft een andere manier van zakendoen dan jij. Buitenlandse markten hebben andere regels, wetten, talen en culturen. Persoonlijke relaties onderhouden en kennis opdoen over de lokale cultuur zorgt voor onderling vertrouwen. Als je in het buitenland wilt slagen houd dan rekening met cultuurverschillen en pas je gedrag hierop aan.

2. Je bent onvoldoende voorbereid

Onderschat de voorbereiding niet. Buitenlandse bedrijven handelen minder snel dan je in Nederland gewend bent. Wij sluiten een deal graag snel, een buitenlander trekt hier meer tijd voor uit. Denk in de voorbereiding ook aan je personeel. Jouw plannen beïnvloeden hun werkzaamheden. Breng ze vooraf op de hoogte en neem ze mee in jouw plannen.

3. Je houdt geen rekening met producteisen en -aansprakelijkheid

Of je nu producten importeert of exporteert, je krijgt altijd met producteisen van het bestemmingsland te maken, zowel in Nederland als het buitenland. Producten moeten veilig en bruikbaar zijn voordat je ze op de markt brengt en hiervoor ben je aansprakelijk. Ga altijd na wat de wetten en regels zijn in het land waar je verkoopt.

4. Je hebt een onbetrouwbare leverancier of afnemer

Wanneer je contact met een buitenlandse leverancier of afnemer hebt wil je graag weten met wie je zakendoet en of deze partij betrouwbaar is. Een onbetrouwbare zakenpartner is voor jou een risico op financiële- of reputatieschade. Er zijn verschillende mogelijkheden om je risico’s te beperken en je buitenlandse leverancier of afnemer te controleren.

5. Je loopt betalingsrisico

Wanneer je internationaal zakendoet wil je zekerheid hebben. Vooral als het om betalingen gaat. Als exporteur wil je zeker weten dat je betaald krijgt als je goederen levert. Als importeur wil je jouw levering op tijd ontvangen, zeker wanneer je vooruitbetaalt. Verschillende betalingsoplossingen verkleinen het risico van non-betaling en levering.

Handig overzicht nodig bij internationaal zakendoen? Gebruik het KVK Internationaal Ondernemen Canvas.
Sandra Visser-Meijer

Als KVK-adviseur Internationaal Ondernemen ben ik een klankbord voor ondernemers op export- en importgebied. Ik heb praktische ervaring met exportmanagement en een voorliefde voor crossborder e-commerce. Ik ben actief als regioreporter.

InspiratiePage