Top 5

Personeel vinden: 5 tips

  • Tips
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 19 mrt 2019
  • 2 min lezen
  • 40
De kranten staan er vol van; het lukt bedrijven niet om geschikt personeel te vinden. Dit maakt de bedrijfsvoering lastig en remt de groei van je bedrijf. Wat doe je als adverteren, social media, uitzendbureaus en stagiaires niet voldoende opleveren? Pak het dan net even anders aan.

1. Werf en werk samen met andere ondernemers

Soms heb je tijdelijk meer werk en dus meer capaciteit nodig, bijvoorbeeld door seizoensgebonden werk. Dan kun je samenwerken met bedrijven die in hetzelfde schuitje zitten, zodat je van elkaars personeel gebruik kan maken. Leg ook contacten buiten je branche. Lees meer over samen personeel werven en uitwisselen.

2. Maak een persbericht over een spannende ontwikkeling

Heb je een nieuw product, een nieuwe dienst, een bedrijfs- of personeelsjubileum of een goede-doelen-actie van je personeel? Schrijf een pakkend nieuwsbericht waaruit blijkt dat het top is om voor jouw bedrijf te werken. Vermeld duidelijk dat je personeel zoekt in het bericht.

3. Benader een andere werkgever bij een bedrijfssluiting of reorganisatie

Neem contact op met een werkgever, waarvan je weet dat die in zwaar weer verkeert. Onderzoek of je personeel kan overnemen. Sta ook open voor werknemers uit andere branches die zich willen omscholen.

4. Organiseer een open dag

Nodig je netwerk uit voor een informeel evenement. Nodig klanten, leveranciers, je zakelijke en privénetwerk en potentiële werknemers uit. Koppel een wedstrijdonderdeel aan je evenement. Een hackathon bijvoorbeeld als je in de ICT zit. Geef daarna geïnteresseerde mogelijke werknemers de kans vrijblijvend een dagje mee te lopen in je bedrijf.

5. Huur een zzp’er in

Als het toch nog steeds niet lukt om geschikt personeel te vinden om in loondienst te nemen, overweeg dan om een zelfstandige in te huren. Bij een succesvolle samenwerking kan je ervoor kiezen om van een overeenkomst van opdracht aansluitend een arbeidsovereenkomst te maken. Leg je vraag neer bij  organisaties van zelfstandigen of bij brancheorganisaties.

Laat je inspireren om zaken net even anders aan te pakken: van netwerken tot samenwerken en van trends naar business

Redactie KVK

Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage