Top 5

Valentijnsdag: 5 tips voor zakenrelaties

Ieder jaar verrassen geliefden elkaar op 14 februari. Valentijnsdag is dé dag om even extra aandacht aan elkaar te geven. Ondernemers spelen hier gretig op in. Restaurants, chocoladewinkels, boekenhandels en bloemisten. Maar niet alleen in de horeca of in de retail profiteer je als ondernemer van Valentijnsdag.

De geest van Valentijn past ook in de zakelijke markt. Of je nu nieuwe klanten zoekt of je huidige relaties in de watten wilt leggen.

5 tips om relaties aan je te binden

1. Bouw aan je eigen identiteit

Veel relaties ontstaan binnen het eigen netwerk, op de sportclub of tijdens een borrel. Maar tegenwoordig kom je ook op internet je toekomstige partner tegen. Maak daarom werk van jouw online identiteit. Wat wil je uitstralen en hoe val je op tussen al die andere ‘eenlingen’ die net als jij op zoek zijn naar de juiste match? Met personal branding laat je jouw ware kwaliteiten, passies en ambities zien.

2. Bereik je onbereikbare liefde

Val je op types die lastig aan de haak zijn te slaan? Waar anderen ook hun oog op laten vallen? Misschien lukt het je dit keer wel! Houd het KVK Business Challenge platform maar in de gaten. Daar zoeken corporate organisaties namelijk binnenkort weer naar enthousiaste partners die van een uitdaging houden.

3. Als jouw liefde geen grenzen kent

Oh, oh, l'amour! Soms heb je een voorliefde voor andere culturen en ben je vaak in het buitenland te vinden. Je weet de weg daar al, maar bent toe aan iets nieuws. Meld je dan aan bij het Enterprise Europe Network. Dit platform brengt matches tot stand met ondernemers in het buitenland.

4. Je relatie toekomstbestendig maken

Heb je voor jouw gevoel de ideale partner gevonden? En gaan jullie samen het spannende avontuur aan? Voor de bezegeling van de liefde voor elkaar zet je afspraken op papier. Zo laat je een langdurige verbintenis liefdevol verlopen. Stop voldoende tijd en energie in het organiseren van een succesvolle samenwerking.

5. Voorzie in de behoefte van je partner

Een relatie heeft aandacht nodig. Geef liefde en je krijgt liefde terug! Zo werkt het ook in de zakelijke wereld. Zorg voor quality time en nodig je partner uit voor een evenement. Of doe hem een leuke aanbieding. Voorspel de behoefte van je zakenpartner. Bijvoorbeeld met ICT toepassingen als big data. Grote kans dat hij je niet meer loslaat!

Marcel Hoebink

Als KVK-adviseur Internationaal Ondernemen help ik ondernemers bij hun importplannen. Ik ben specialist op het gebied van importregels, invoerbelastingen, incoterms en importdocumenten. Mijn kennis deel ik via KVK.nl, nieuwsbrieven en social media.

InspiratiePage