Wetten en regels

Coronapas verplichten op de werkvloer, mag dat?

  • Achtergrond
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 5 okt 2021
  • 3 min lezen
  • 20.3K
Steeds meer werknemers gaan weer naar kantoor. De discussie over de vaccinatieplicht en het tonen van de coronapas op de werkvloer laait hierdoor op. Hoewel het verboden is, weigeren sommige werkgevers ongevaccineerde werknemers.

Mag je werknemers verplichten zich alsnog te vaccineren? En mag je van een medewerker verlangen dat hij zich op de werkplek incheckt met het coronabewijs? 2 experts over vaccineren, de coronapas en wat jij als werkgever wel en niet mag vragen van je personeel.

Geen verplichte coronaprik

“Je mag werknemers niet verplichten tot een coronaprik,” zegt Sean Witteveen van juridisch dienstverlener DAS stellig. “Nederland heeft op dit moment geen vaccinatieplicht. Er is dus geen wet waar je als werkgever naar kunt wijzen om een werknemer te dwingen tot vaccinatie. In de Grondwet staat dat elke Nederlander het recht heeft om zelf te bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Daar hoort de keuzevrijheid voor een vaccinatie ook bij”.

Vragen staat vrij

Je mag een werknemer wel vragen of hij gevaccineerd is. “Vragen staat vrij. Maar er moeten geen consequenties aan het antwoord zijn verbonden”, zegt Annette Borgers, arbeidsadvocaat bij Van Bladel Advocaten. “De werknemer hoeft niet te antwoorden. Vertelt hij het wel, dan mag je niets met deze informatie doen. Ook niet ergens noteren. Dat is in strijd met de privacywet.”

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kondigde tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september aan dat hij laat onderzoeken hoe werkgevers in onder anderen de zorg de vaccinatiestatus van werknemers kunnen registreren. Zo worden onveilige werksituaties voorkomen en patiënten in de zorg beter beschermd. Het is niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond.

Inchecken met coronapas

Het is verboden om werknemers te vragen hun coronapas te laten zien voordat zij beginnen met werken. Toch zijn hier nu voor jou als werkgever nog geen consequenties aan verbonden. Op dit moment is er namelijk geen wet over het tonen van de coronapas op de werkvloer. Pas als er een wet is mag de overheid handhaven. Ook hierover deed demissionair minister De Jonge een uitspraak tijdens de persconferentie. Het eventueel invoeren van de coronapas op de werkvloer wordt op dit moment onderzocht in overleg met werkgevers en vakbonden. Tot hier meer duidelijk over is vraagt de minister om begrip en solidariteit van werkgevers en werknemers.

De vakbond FNV is tegen het vragen naar de coronasituatie van een werknemer. Zij willen dat dit strafbaar wordt en pleiten voor een artikel in de tijdelijke coronawet.

Tips

Borgers en Witteveen geven 3 tips hoe je met de huidige omstandigheden een zo veilig mogelijke werkplek creëert. 

1. Zorg voor een helder Covid-19-beleid

“Als werkgever moet je een duidelijk beleid hebben, toegespitst op COVID-19. Dit kun je doen aan de hand van het Advies van de Gezondheidsraad (2015). Met zo’n beleid maak je het voor je werknemers aannemelijk dat vaccinatie wenselijk is. Alle afspraken rondom thuiswerken en de geldende corona-werkinstructies worden hierin beschreven. En ook wat jij als werkgever bij vaccinatie faciliteert, zoals reiskostenvergoeding of calamiteitenverlof. Dit beleid is nodig zodat je iets hebt om op terug te vallen in geval van conflict”, aldus Borgers.

2. Herzie je RI&E

De Vries voegt hieraan toe: “Pas als dat nodig is de RI&E van je bedrijf aan. Hierin beschrijf je onder andere wat je doet om psychosociale arbeidsbelasting zoals pesten en discriminatie te verminderen of weg te nemen. Maak afspraken met je team en bespreek deze regelmatig op de werkvloer. Bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg.”

3. Maak problemen bespreekbaar

“De coronacrisis zet mensen helaas ook juridisch tegenover elkaar”, geeft Witteveen aan. “Of het nu gaat om thuiswerken, de coronapas of vaccinaties: onze oproep is om in gesprek te blijven zonder direct terug te vallen op regelgeving. Luister naar elkaar en probeer je te verplaatsen in de ander. Daarmee bereik je vaak meer als er twijfels of zorgen zijn.”

Je kunt met al je vragen over corona terecht bij het KVK Coronaloket op 0800 2117.

Redactie KVK
Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage