Zwaar weer

Het KVK Adviesteam helpt bij financiële problemen

Jouw onderneming heeft financiële problemen. De omzet loopt terug en jij kijkt met zorgen naar de cijfers. Advies van een externe expert helpt je om met een frisse blik naar de situatie te kijken. De adviseurs van het KVK Adviesteam staan voor je klaar. Ze denken met je mee, helpen met het maken van een plan en bieden een luisterend oor. Bel of chat met onze adviseurs en ontvang advies op maat.

Lucht je hart, vertel over je situatie en leg je zorgen voor. Bel gratis 0800 21 17, KVK neemt de tijd voor jou. De KVK-adviseur maakt een analyse van de knelpunten en denkt mee over vervolgstappen.

4 zwaar weer routes

KVK maakte 4 routes die ondernemers met financiële problemen helpen. Iedere route heeft een eigen stappenplan. De KVK-adviseur helpt je de juiste route kiezen. Je houdt uiteindelijk altijd zelf de teugels in handen en kiest welke route het beste bij jouw situatie past en waar je mee aan de slag wilt.

 • Route 1: Je bedrijf weer financieel gezond
  Je onderneming kreeg de afgelopen periode rake klappen, maar draaide daarvoor op volle toeren. Met wat aanpassingen en financiële hulp kom jij sterker uit de moeilijkheden.
 • Route 2: Herstel met een nieuw businessmodel
  Een aanpassing of een switch in je businessmodel is misschien de oplossing voor jou. Als ondernemer ontdek je kansen, we denken met je mee.
 • Route 3: Doorgaan of stoppen met je bedrijf
  Het laatste wat je als ondernemer wilt, is je bedrijf opgeven. Maak de lastige overweging of je bedrijf levensvatbaar is en kijk naar de toekomst.
 • Route 4: Gecontroleerd stoppen met je bedrijf
  Je ziet de harde realiteit onder ogen en beseft dat stoppen met de onderneming de enige juiste keuze is. Doe dat gecontroleerd.

Neem het heft in eigen hand

De adviseurs in het KVK Adviesteam zijn ervaren en getraind in jouw vraagstukken. Zo ook Hans Litjens. “Ondernemers in zwaar weer maken zich zorgen. Ze zien geen weg uit de moeilijkheden en zitten in een tunnelvisie. Ik stel ze gerust en wijs ze op de mogelijkheden.”

“De benarde situatie hoeft niet het einde van de onderneming te betekenen. Neem het heft in eigen hand, ga bijvoorbeeld (tijdelijk) wat anders doen. Als ondernemer zit je juist niet vast maar ben je flexibel in wat je doet. Er zijn altijd andere opties, daar denk ik graag over mee.”

Alternatieve financieringsmogelijkheden

Collega-adviseur Julia Foekema ziet dat veel modewinkels in binnensteden het moeilijk hebben. “Ik sprak een ondernemer met een goedlopende zaak in de modebranche. In de crisis zag hij zijn omzet dalen. Klanten bleven weg en kosten liepen door. Financiering zou hem helpen, maar bij de bank krijgt hij dit niet.”

“Samen keken we of er aan de kostenkant besparing mogelijk is. En ik wees hem op de voordelen van een liquiditeitsbegroting. Via alternatieve financiers krijgt hij misschien wel financiering om de crisis te overbruggen. Ik verwees hem door naar Stichting Ondernemersklankbord. Zij begeleiden hem in het zoeken naar financiering.”

Als het minder gaat met je bedrijf, helpt advies van buitenaf. Het KVK Adviesteam staat voor je klaar. Bel 0800 21 17.
Marty Zanen

Als KVK-adviseur geef ik via KVK.nl en social media tips over de start van een webshop en online ondernemerschap. Ik deel informatie met je over financiering en crowdfunding met speciale aandacht voor ondernemende jongeren en studenten.

InspiratiePage