Je bedrijf weer financieel gezond

Je bedrijf zit in een tijdelijke dip. Je hebt de KVK Zwaar weer routewijzer ingevuld en jouw situatie past het best bij de route: Je bedrijf weer financieel gezond. Gebruik het stappenplan.

Stappenplan

Je bedrijf weer financieel gezond

Je bedrijf is winstgevend en je hebt grote plannen voor de toekomst. Onverwacht komt je bedrijf in een dip terecht. Je voelt de financiële gevolgen direct. Je moet wat doen om er weer bovenop te komen. Een tijdelijk financieel steuntje in de rug kan helpen. Loop de stappen van het stappenplan Je bedrijf weer financieel gezond door. Ontdek welke hulp je kunt inschakelen om je bedrijf weer financieel gezond te maken.

Doorloop het stappenplan

De stappen in het kort

Stap 1: Breng je situatie in kaart

In 5 stappen maak je de kansen en bedreigingen voor je bedrijf duidelijk met een SWOT-analyse. Dan kun je meteen aan de slag. Bekijk ook of je voldoende grip hebt op je geldzaken en wat je eventueel kunt verbeteren.

Direct naar stap 1

Stap 2: Schets je financiële toekomstplaatje

Kun je de komende jaren winst of verlies verwachten? Je komt erachter door een exploitatiebegroting te maken. Daarna bekijk je hoe je zorgt dat je altijd voldoende geld hebt om je rekeningen te betalen. En wat je kunt doen om je cashflow te verbeteren en of er investeringen nodig zijn.

Direct naar stap 2

Stap 3: Heb je financiering nodig?

Financiering kan je helpen om weer financieel gezond te kunnen ondernemen met je bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Ontdek in deze stap wat het beste past bij je bedrijf en je wensen.

Direct naar stap 3

Stap 4: Dit kun je nog meer doen

Je bent waarschijnlijk het liefste bezig met de dagelijkse dingen in je bedrijf, je producten en diensten. Maar soms is het verstandig om ook aandacht te geven aan andere zaken, bijvoorbeeld marketing. Lees hoe je je klantenbestand uitbreidt en wat marketing voor je kan doen. Bekijk ook of je nog wel de juiste prijs voor je product of dienst vraagt.

Direct naar stap 4

Stap 5: Vraag om hulp

Tot voor kort redde jij je prima als ondernemer, maar nu maak je een lastige tijd door. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Misschien krijg je al hulp van mensen om je heen. Wist je dat er ook verschillende professionals voor je klaar staan voor advies op maat? Ontdek waar je met je vragen terecht kunt.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met jou mee over vervolgstappen waarmee jij je omzetdip door komt. Zij geven bijvoorbeeld besparingstips en advies over financieringsvormen, regelingen en subsidies. Bel 0800 21 17.

Deze partners helpen je verder

De adviseurs van Ondernemersklankbord bieden persoonlijke begeleiding via een klankbordtraject. Zij hebben kennis van zaken, helpen bij de juiste focus voor je bedrijf en hebben ondernemerservaring. VNO-NCW en MKB-Nederland helpen je op weg met praktische informatie en tools.

Logo van OndernemersklankbordLogo van MKB NederlandLogo van VNO NCW