Je bedrijf weer financieel gezond

Je bedrijf zit in een tijdelijke dip. Je hebt de KVK Zwaar weer routewijzer ingevuld en jouw situatie past het best bij de route: Je bedrijf weer financieel gezond.

Stappenplan

Je bedrijf weer financieel gezond

Je bedrijf is winstgevend en je hebt grote plannen voor de toekomst. Onverwacht komt je bedrijf in een dip terecht. Je voelt de financiële gevolgen direct. Niet onoverkomelijk, maar er moet wel wat gebeuren wil je onderneming weer de oude worden. Een tijdelijke financiële impuls kan helpen. Ontdek met welke stappen je bedrijf weer financieel gezond wordt en welke hulp je daarbij inschakelt. Gebruik het stappenplan Je bedrijf weer financieel gezond.

Doorloop het stappenplan

De stappen in het kort

Stap 1: Breng je situatie in kaart

In 5 stappen maak je de kansen en bedreigingen voor jouw bedrijf inzichtelijk met een SWOT-analyse. Met de uitkomsten kun je meteen aan de slag. Daarnaast bekijk je of je voldoende grip hebt op je geldzaken en wat je eventueel kunt verbeteren.

Direct naar stap 1

Stap 2: Schets je financiële toekomstplaatje

Kun je de komende jaren winst of verlies verwachten? Je komt erachter door een exploitatiebegroting te maken. In de vervolgstappen kijk je hoe je zorgt dat je altijd voldoende geld hebt om je rekeningen te betalen, wat je kunt doen om je cashflow te verbeteren en of investeringen nodig zijn.

Direct naar stap 2

Stap 3: Heb je financiering nodig?

Financiering kan je helpen om je bedrijf gezond voort te zetten. Maar voor welke vorm van financiering ga je? Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontdek wat het beste past bij jouw bedrijf en jouw wensen.

Direct naar stap 3

Stap 4: Dit kun je nog meer doen

Je bent waarschijnlijk het liefste bezig met jouw product of dienst. Maar soms is het verstandig om ook aandacht te schenken aan andere zaken. Lees hoe je jouw klantenbestand uitbreidt en wat marketing voor je kan doen. Daarnaast bekijk je of je nog wel de juiste prijs hanteert.

Direct naar stap 4

Stap 5: Vraag om hulp

Tot voor kort redde jij je prima als ondernemer, maar nu beleef je een lastige tijd. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Misschien krijg je al hulp van mensen om je heen. Daarnaast staan verschillende professionals klaar voor advies op maat. Ontdek waar je met jouw vraag terecht kunt.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met jou mee over vervolgstappen waarmee jij je omzetdip door komt. Zij geven bijvoorbeeld besparingstips en advies over financieringsvormen, regelingen en subsidies. Bel 0800 21 17.

Nieuwe ideeën voor een gezond bedrijf

Jaimie's winkel moet dicht. Met creatieve initiatieven heeft ze weer een gezond bedrijf.

Deze partners helpen je verder

De adviseurs van Ondernemersklankbord bieden persoonlijke begeleiding via een klankbordtraject. Zij hebben kennis van zaken, helpen bij de juiste focus voor je bedrijf en hebben ondernemerservaring. VNO-NCW en MKB-Nederland helpen je op weg met praktische informatie en tools.

Logo van OndernemersklankbordLogo van MKB NederlandLogo van VNO NCW