Stappenplan naar een nieuw businessmodel

Het gaat minder met je bedrijf. Je hebt motivatie om door te gaan en je ziet mogelijkheden om te veranderen. Ga door met een nieuw businessmodel.

De stappen in het kort

Stap 1: Breng je situatie in kaart

In vijf stappen maak je de kansen en bedreigingen voor jouw bedrijf inzichtelijk met een SWOT-analyse. Met de uitkomsten kun je meteen aan de slag. Daarnaast bekijk je of je voldoende grip hebt op je geldzaken en wat je eventueel kunt verbeteren.

Direct naar stap 1

Stap 2: Vernieuw je businessmodel

Kijk met nieuwe ogen naar je bedrijf. Welke kansen zie jij? Een nieuw product of dienst waarover jouw klanten meedenken of een duurzamer productieproces. Of stap je over van uurtje-factuurtje naar een verdienmodel met abonnementen? In het Business model canvas werk je de kansen uit.

Direct naar stap 2

Stap 3: Kijk vooruit naar je financiƫle toekomst

Kun je met je nieuwe businessmodel de komende jaren winst verwachten? Je komt erachter door het maken van een exploitatiebegroting. En kijk ook of je op elk moment voldoende geld hebt om je rekeningen te betalen. Bekijk of je cashflow verbetert en welke investeringen nodig zijn. Breng ook je eventuele schulden op orde.

Direct naar stap 3

Stap 4: Heb je financiering nodig?

Financiering kan je helpen om de overstap naar je nieuwe businessmodel te bekostigen. Voor welke vorm van financiering ga je? Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontdek wat het beste past bij jouw bedrijf en jouw wensen.

Direct naar stap 4

Stap 5: Vraag om hulp

Omschakelen naar een nieuw businessmodel hoef je niet alleen te doen. Betrek je medewerkers en schakel hulp in van mensen om je heen. Daarnaast staan verschillende professionals klaar voor advies op maat. Ontdek waar je met jouw vraag terecht kunt.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Omschakelen naar een nieuw businessmodel hoef je niet alleen te doen. De adviseurs van het KVK Adviesteam denken en rekenen kritisch met je mee. Over een aanvullende dienst, een nieuwe klantengroep of op een andere manier offertes maken. Bel 0800 21 17.

Deze partners helpen je verder

De adviseurs van Ondernemersklankbord bieden persoonlijke begeleiding via een klankbordtraject. Zij denken mee over jouw businessmodel zodat je met een frisse blik naar de toekomst kunt kijken. VNO-NCW en MKB-Nederland helpen je op weg met praktische informatie en tools.

Logo van OndernemersklankbordLogo van MKB NederlandLogo van VNO NCW