Ondernemen met informatie uit het Handelsregister

Als ondernemer heb je soms behoefte aan informatie over andere ondernemers, bedrijven, organisaties, verenigingen of stichtingen.

Deze gegevens heb je nodig als je bijvoorbeeld:

  • op zoek bent naar nieuwe klanten.
  • wilt weten wie je concurrenten zijn en waar ze zitten.
  • een mailing uitstuurt en hiervoor adressen nodig hebt.
  • wilt nagaan met wie je zaken doet.
  • moet inschatten welk financieel risico je loopt met een klant of leverancier.

Het Handelsregister is hiervoor een goede en actuele informatiebron. Alle in Nederland gevestigde bedrijven, ondernemingen en rechtspersonen staan hier ingeschreven. Het Handelsregister levert verschillende handige producten.

Uittreksel

Bewijs van inschrijving bij KVK

Een gewaarmerkt uittreksel uit het Handelsregister helpt bij het zaken doen. Zoals het werven van nieuwe opdrachten. Het uittreksel kun je op papier ontvangen, en je kunt ook een digitale versie bestellen. Beiden hebben dezelfde rechtsgeldigheid. Het voordeel van het digitale uittreksel is dat je dit vaker kunt gebruiken en via e-mail kunt versturen.

Uittreksel aanvragen

Bedrijfsprofiel

Weet met wie je zaken doet

Je kunt online een bedrijfsprofiel aanvragen van een nieuwe klant of zakenpartner. Om over hem of haar meer te weten te komen of om zeker te weten of je klant of leverancier wel bestaat. Het bedrijfsprofiel is gebaseerd op gegevens uit het Handelsregister. Hiermee kun je je een goed beeld vormen van het bedrijf, kun je gegevens controleren en de financiële positie van je klant nagaan. Het geeft inzicht in actuele en historische bedrijfsgegevens, gedeponeerde documenten, eventuele jaarrekeningen of concernrelaties.

Bedrijfsprofiel bestellen

Adressenbestand

Voor nieuwe klanten, mailings of concurrentieanalyse

Gebruik het adressenbestand van het Handelsregister voor het gericht werven van klanten. Je kunt kosteloos een selectie van ingeschreven bedrijven of organisaties maken. Selecteren kan onder meer op branche, regio of rechtsvorm, startende bedrijven of faillissementen. Extra rubrieken zoals branchegegevens en contactpersonen kun je zelf toevoegen. De adressenselecties bevatten alleen adressen van ondernemingen en organisaties die geen bezwaar hebben gemaakt tegen het gebruik van hun adresgegevens. In het adressenbestand vind je geen e-mailadressen.

De selectie kun je tegen betaling downloaden en gebruiken voor (telefonische) acquisitie of direct mailings. Of om een overzicht te krijgen van de concurrentie.

Adressenbestand selecteren

Jaarrekening

Zijn er financiële risico's?

Hoe staat jouw klant of leverancier er financieel voor en kan dit voor jou een risico betekenen? Door het opvragen van een jaarrekening krijg je een beeld hoe het je zakenpartner financieel vergaat.

Het deponeren van een jaarrekening is voor veel bedrijven verplicht. Deze verplichting geldt onder andere voor bedrijven met de rechtsvorm bv, nv en coöperatie. Deze verplichting geldt niet voor eenmanszaken. Inzicht in de financiële positie van een onderneming kun je ook krijgen via het bedrijfsprofiel.

Jaarrekening opvragen

Als zzp'er altijd op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heeft deze informatie je geholpen?