Corona

Ondernemersalert: BTW e-commerce gewijzigd

  • Nieuws
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 26 okt 2021
  • 2 min lezen
  • 7.9K
Subsidie elektrische bestelwagen en de Unieregeling bij e-commerce. Waar moet je nu mee aan de slag voordat de termijn verstrijkt? Een overzicht van belangrijke zaken om aan te denken.

Zaken om vandaag mee aan de slag te gaan

Btw op e-commerce gewijzigd sinds 1 juli 2021

Sinds 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce. De drempelbedragen per EU-land zijn verdwenen.

De nieuwe regels gelden als je met je Nederlandse webshop een jaaromzet van 10.000 euro of meer behaalt met verkopen aan consumenten in EU-landen buiten Nederland. Vanaf het moment dat je boven het drempelbedrag van 10.000 euro komt, breng je het btw-tarief in rekening van het EU-land waar je klant gevestigd is. Wanneer je omzet in andere EU-landen onder de 10.000 euro per jaar blijft, dan mag je Nederlandse btw in rekening blijven brengen.

Je buitenlandse btw-aangifte kun je op 2 manieren regelen. Je doet een lokale btw-aangifte per afzonderlijk EU-land waarin je hebt verkocht. Of je meldt je bedrijf aan voor de 'Unieregeling' binnen het nieuwe éénloketsysteem van de Belastingdienst.

Aanmelden voor de Unieregeling kan sinds 1 april 2021 bij Mijn Belastingdienst Zakelijk, tabblad EU-btw éénloketsysteem.

SEBA subsidie voor nieuwe elektrische bestelwagen

Via de nieuwe Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) kun je maximaal 5.000 euro korting krijgen als je een nieuwe elektrische bestelwagen koopt of leaset. De regeling geldt voor alle ondernemingen en non-profitinstellingen die voldoen aan de voorwaarden. Aanvragen van de SEBA subsidie kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Je kunt met al je vragen over corona terecht bij het KVK Coronaloket op 0800 2117.

Redactie KVK
Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage