Corona

Overbruggingskrediet Starters

Starters krijgen ondersteuning om de coronacrisis door te komen. Het Overbruggingskrediet Starters is een microkrediet bedoeld voor ondernemers die in de 1e helft van 2020 zijn gestart. Het microkrediet is maximaal 35.000 euro. Je kunt het gebruiken voor werkkapitaal en investeringen.

“Juist voor die ondernemers die vlak na de start van hun bedrijf getroffen zijn door de corona pandemie en vaak zeer beperkt gebruik konden maken van steunmaatregelen is de opstart van hun bedrijf echt lastig geworden. Met deze kredietvorm kan een starter op zeer voordelige wijze werkkapitaal aantrekken. En kan de ondernemer bij Qredits kosteloos gebruik maken van 1-op-1 coaching of een ondernemerstraining, aldus André Dolsma, commercieel directeur bij Qredits.

Status regeling

Het Overbruggingskrediet Starters kan tot en met Q2 van 2022 aangevraagd worden bij Qredits.

Doelgroep

Bedrijven die tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020 zijn gestart en ingeschreven in het KVK Handelsregister kunnen gebruik maken van het overbruggingskrediet.

Inhoud

Het overbruggingskrediet Starters is een microkrediet van maximaal 35.000 euro. Bedrijven kunnen het microkrediet gebruiken voor werkkapitaal en investeringen.

  • De looptijd is in principe 60 maanden en maximaal 72 maanden.
  • De eerste 12 maanden hoef je niet af te lossen.
  • Aflossing is boetevrij.
  • De rente tijdens de looptijd is 1,75%.
  • Gratis gebruik van een coach van Qredits en trainingen voor ondernemers.
  • Behandelkosten: 275 euro.

Voorwaarden

Je bent tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020 gestart met je bedrijf en ingeschreven in het KVK handelsregister en je kunt aantonen dat je een krediet van maximaal 35.000 euro nodig hebt om de coronacrisis te overbruggen.

Aanvraagproces

Aanvragen kan bij Qredits. Qredits heeft de volgende informatie nodig:

  • Een korte beschrijving van je bedrijfsactiviteiten of het ondernemingsplan dat je hebt geschreven bij de start van je bedrijf.
  • Een overzicht van de overheidsmaatregelen als je daar gebruik van hebt gemaakt (zoals uitstel van betaling belastingen).
  • Een korte onderbouwing van het financieringsbedrag dat je nodig hebt en welke kosten je moet overbruggen.
  • (Voorlopige) jaarcijfers van 2020 en eventueel je aangifte inkomstenbelasting 2019 en/of 2020.
Je kunt met al je vragen over corona terecht bij het KVK Coronaloket of bel 0800 2117.
Marty Zanen

Als KVK-adviseur geef ik via KVK.nl en social media tips over de start van een webshop en online ondernemerschap. Ik deel informatie met je over financiering en crowdfunding met speciale aandacht voor ondernemende jongeren en studenten.

InspiratiePage
Financiering