Corona

TVL: tegemoetkoming vaste lasten

  • Alles over
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 3 jun 2022
  • 3 min lezen
  • 51.9K
De TVL is een financiële en belastingvrije tegemoetkoming van de overheid. TVL biedt steun aan ondernemers die de coronamaatregelen in problemen zijn gekomen. De regeling helpt bij het betalen van vaste lasten zoals huur, verzekeringen en leasecontracten. Op dit moment kun je geen TVL aanvragen. Heb je TVL 1 juni-september 2020, TVL Q4 2020 of TVL Q1 2021 gekregen? Je hebt tot 10 juni 2022 de tijd om je daadwerkelijke omzet doorgeven. Hiervoor ontvang je een verzoek tot vaststelling. Voor startende ondernemers die zich tussen 30 juni 2020 en voor 1 oktober 2021 inschreven bij KVK is er de TVL-startersregeling. Deze regeling gaat dinsdag 7 juni 2022 (09:00 uur) open.

Vaststelling eerste drie periodes TVL

Na afloop van een subsidieperiode voor TVL ontvang je van RVO een verzoek tot vaststelling. Vaststelling is belangrijk. Bij de vaststelling wordt de definitieve subsidie berekend op basis van de werkelijke omzet. Wanneer je dit niet op tijd doorgeeft wordt de omzet ambtshalve vastgesteld. Dit betekent dat je omzet wordt vastgesteld op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst. Dit kan nadelig voor je zijn. Heb je TVL 1juni-september 2020, TVL Q4 2020 of TVL Q1 2021 gekregen? Geef dan voor 10 juni 2022 je werkelijke omzet door. Hiervoor heb je vaststellingsverzoek ontvangen.

Vaststelling Q3 2021

De deadline voor de vaststelling van TVL Q3 2021 is verschoven naar 1 augustus 2022 (23:59 uur). De vaststellingverzoeken voor deze periode stuurt RVO nog door en zorgt dat ondernemers voldoende tijd krijgen voor het doorgeven van de werkelijke omzet van Q3 2021.

TVL-startersregeling

Hieronder lees je meer informatie over de TVL-startersregeling.

Status

De TVL-startersregeling is bedoeld voor starters die in het vierde kwartaal van 2021 en/of het eerste kwartaal van 2022 door de coronamaatregelen financieel zijn geraakt. Volgens het kabinet zijn ondernemers die tijdens de coronacrisis gestart zijn meer bewust van economische risico’s. Maar ook deze ondernemers zorgen dat Nederland sterk uit de crisis komt.

Inhoud regeling

TVL helpt om vaste kosten te betalen, zoals: huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Loonkosten vallen hier buiten. Je vind de voorwaarden voor het aanvragen van de TVL-startersregeling op de website van RVO.

Aanvragen

De TVL-startersregeling vraag je aan bij RVO en staat open in de periode van dinsdag 7 juni 2022 (09:00 uur) tot en met dinsdag 2 augustus 2022 (17:00 uur).

Terugbetalen TVL

Te veel voorschot ontvangen? RVO biedt verschillende betalingsregelingen. Een betalingsregeling op maat afspreken is ook mogelijk.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met de beslissing van RVO over het terugbetalen van TVL? Je kunt hiertegen bezwaar maken. Indien je bezwaar wordt afgewezen dan kun je beroep aantekenen. In bezwaar of beroep gaan lijkt een lastig traject, maar het kan succes hebben. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Je kunt met al je vragen terecht bij het KVK Adviesteam op 0800 2117.

Redactie KVK
Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage
Financiering