Zakelijk elektrisch rijden

Ondernemers die elektrisch rijden, profiteren van financiële voordelen. Elektrisch vervoer is volop in ontwikkeling. E-bikes en elektrische scooters veroveren de stad. Er komen steeds meer elektrische auto’s en het aantal laadpalen neemt snel toe.

Bedenk welk elektrisch vervoermiddel past bij uw bedrijf

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. Als u de stap maakt naar elektrisch vervoer, bedenk dan welk elektrisch vervoermiddel past bij uw onderneming. U kunt een elektrische of plug-in hybride auto kopen of leasen. Maar misschien past een elektrische scooter, fiets of step beter bij uw bedrijf.

Bekijk de financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden loont. Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstof- en onderhoudskosten. U kunt ook profiteren van belastingvoordelen:

Een milieuvriendelijke auto heeft een lagere bijtelling

Heeft u een auto van de zaak, dan heeft dat gevolgen voor de inkomstenbelasting en de btw. Wanneer u uw zakelijke auto privé gebruikt, krijgt u te maken met bijtelling. De bijtelling is een percentage van de catalogusprijs. Een milieuvriendelijke auto heeft een lagere bijtelling. Bereken de btw en bijtelling voor uw privégebruik.

Ga na of er subsidies zijn

Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies voor de aanschaf van elektrische voertuigen en oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie. De subsidies van een aantal gemeenten staan op Nederland Elektrisch.

Elektrische auto serieus alternatief

De Rijksoverheid stimuleert elektrisch rijden omdat dit schoner en zuiniger is dan rijden op benzine of diesel. Het energielabel voor auto’s laat in een oogopslag zien hoe zuinig een nieuwe auto is. Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen CO uit. De Rijksoverheid wil dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. Grote autofabrikanten hebben al aangegeven volop in te zetten op elektrische modellen. Ook het aantal laadpunten groeit gestaag. De elektrische auto is daarmee een serieus alternatief voor ondernemers die investeren in een bedrijfsvoertuig of personenauto. Zeker voor bedrijven die te maken hebben met strenge milieuzones in de grote steden.

Volg de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer

Nederland wil koploper zijn in elektrisch vervoer. De partijen die samenwerken in het Formule E-Team (FET) zorgen er met de Rijksoverheid voor dat elektrisch rijden verder ontwikkelt en aansluit bij trends in het buitenland. Met het portaal Nederland Elektrisch houdt het Formule E-Team u op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit. Volg ook het nieuws over elektrisch rijden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). En hou de evenementenkalender van RVO.nl in de gaten.

Tips

Bron: ondernemersplein.kvk.nl

Eén antwoord van de overheid

Heeft deze informatie je geholpen?