Energieloket

De hoge energieprijzen hebben mogelijk een grote impact op je bedrijf. Bekijk hier tips om energie te besparen of je bedrijf te verduurzamen en bel ons adviesteam voor advies op maat.

Bel het KVK Adviesteam

Wil je sparren met een deskundig adviseur? Het KVK Adviesteam helpt je verder met relevante informatie en geeft je advies op maat. Bel 0800 2117 en kies voor optie 5 in het keuzemenu. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Actueel

Omgaan met prijsstijgingen

Energie, grondstoffen, personeel, producten: alles wordt duurder. De hoge inflatie raakt iedereen. Ervaar jij financiële gevolgen? Vind hier je opties en krijg grip op je zaak.

Tips & tools

Aan de slag

Zij gingen je voor

Veelgestelde vragen over energiemaatregelen

In 2023 krijg je hulp bij het betalen van de energierekening van je bedrijf in de vorm van een prijsplafond. Dat betekent dat je minder voor je energie betaalt tot een bepaald verbruik. Voor energie-intensieve bedrijven is er een speciale regeling: de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Lees in dit artikel wat de regelingen precies inhouden.

Gaat minimaal 7 procent van je omzet naar energiekosten, dan kom je vanaf 1 november 2022 mogelijk in aanmerking voor de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Lees hier meer over de voorwaarden van de regeling. 

Je kunt vanaf 21 maart 2023 TEK aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De TEK-regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. RVO streeft ernaar om binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag een besluit te nemen. Ongeveer vijf werkdagen na een positief besluit maakt RVO een voorschot over.

Lukt het je niet om de periode tot je eerste aanvraag financieel te overbruggen? Als je voldoet aan de voorwaarden van TEK dan kun je belastinguitstel voor je omzetbelasting en loonheffing aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt de precieze details en voorwaarden hierover later bekend. Wel is al duidelijk dat het verlenen van belastinguitstel gaat om individueel maatwerk.

Een bedrijf dat steun heeft gekregen vanuit een gemeentelijke regeling wordt op voorhand niet uitgesloten van de TEK-regeling. Het kan wel zijn dat in de gemeentelijke regeling een voorwaarde is opgenomen die bepaalt dat je geen recht hebt op de compensatie als je ook TEK ontvangt. Dit kan per regeling verschillen. Neem contact op met je gemeente voor meer informatie hierover.