Zorg2025-bijeenkomst

De (digitale) onderneming Jeugd!

 • donderdag 7 december 2017

 • Café Restaurant Dauphine

 • voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg
 • ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van innovatie in de zorg

Aanmeldtermijn verstreken

Op donderdagmiddag 7 december organiseren de Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, SIGRA en de Kamer van Koophandel de 24e bijeenkomst uit de serie ZORG2025, een reeks netwerkbijeenkomsten voor zorgprofessionals en innovatieve ondernemers in de gezondheidszorg. Met dit keer als thema:

"De (digitale) onderneming Jeugd"

De omgeving waarin onze jeugdigen opgroeien verandert. Dit heeft positieve maar ook negatieve kanten. Wat kunnen we met elkaar (digitaal) ondernemen om in te spelen op complexe vraagstukken binnen de jeugdhulp? En hoe zorgen we ervoor dat onze jeugdigen gezond blijven? En wat zijn mogelijkheden om jeugdigen op een speelse manier te bereiken? Waar kunnen ondernemers, zorg/welzijns professionals en onderzoekers elkaar versterken? Drie sprekers met een verschillend perspectief geven hier een antwoord op. U bent van harte welkom om met hen in discussie te gaan: Sprekers:

 • Prof. dr. Mai Chin A Paw (VUmc)
  Schetst aan de hand van resultaten uit verschillende onderzoeken hoe het met onze jeugdige generatie gesteld is. Zijn ze wel gezond genoeg bezig? Wat kunnen we (digitaal) met elkaar ondernemen om onze jeugd gezond te houden?
 • Levi van Dam (Kwartiermaker Garage2020)
  Garage2020 is de innovatiewerkplaats voor oa zorgprofessionals, design thinkers en tech experts waar oplossingen worden gerealiseerd voor complexe vraagstukken binnen de jeugdhulp. Levi gaat in op de noodzaak tot radicale vernieuwing in de jeugdhulp en waarom publiek private samenwerkingen hier kansen bieden. Met concrete voorbeelden -als het voorspellen van uithuisplaatsingen met data en het realiseren van stressvrije en betaalbare huisvesting - krijgt u zicht op de kansen en mogelijkheden voor samenwerking.
 • Lotte Vergouwen en Rose-Anne Dotinga (IJsfontein)
  IJsfontein ontwerpt en ontwikkelt playful learning vanuit de overtuiging dat mensen van nature nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen. Denk aan een serious game voor mentale gezondheid onder jongeren, of een interactieve speelwand die jonge patiëntjes motiveert om in beweging te blijven. Wat zijn hun ervaringen om jeugdigen te bereiken? En welke uitdagingen en kansen zien zij als ondernemer binnen de (jeugd)zorg.

Aanmeldtermijn verstreken

Programma

"De (digitale) onderneming Jeugd"

15:00

Inloop

15:30

Presentaties van de sprekers

17:00

Borrel

Aanmeldtermijn verstreken

SigraAmsterdam Economic BoardRabobankKamer van Koophandel