Begin met een voorsprong

KVK Start Events

donderdag 16 juni 2022OnlineMeld je direct aan

Ben je net gestart als ondernemer? Of denk je erover om voor jezelf te beginnen? Dan heb je ongetwijfeld nog veel vragen. Kom verder met het juiste advies en praktische informatie. Laat je inspireren tijdens de KVK Start Events en pak een voorsprong met jouw bedrijf.

Meld je aan en krijg gratis toegang tot alle start events van KVK. Het eerstvolgende event is op 16 juni en vindt online plaats. Je ontvangt automatisch een seintje wanneer het volgende event gaat plaatsvinden.

Over de KVK Start Events

Gedurende het jaar organiseren we diverse (online) start events. Vol praktische tips, een flinke dosis inspiratie en de mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers. Het eerstvolgende event is op 16 juni en vindt online plaats.

KVK Start Event | 16 juni 2022 | Klanten vinden en vasthouden

Als ondernemer heb je zonder klanten geen bestaansrecht. Maar wie is jouw klant? Hoe vind je jouw klant? En hoe houd je hem vast? Daarover gaat het KVK Start Event op 16 juni. We gaan in gesprek met onder andere Stan Verhoeven (Etrias) en Floris Venneman (Bureavijftig). Na een korte introductie zijn er 2 rondes met 3 breakoutsessies. Kies welke sessie jij wilt volgen (zie programma onderaan deze pagina).

Over Stan Verhoeven

Stan Verhoeven startte 10 jaar geleden samen met twee studievrienden een webwinkel vanuit de zolderkamer. De verwachting dat je hiermee 'slapend rijk' kon worden bleek al snel ijdele hoop. Concurreren met bedrijven als Bol.com, Amazon en Zalando bleek niet gemakkelijk. Toch is het gelukt om in 10 jaar tijd met Etrias een internationaal e-commerce-bedrijf op te bouwen waar inmiddels meer dan 100 mensen werken en dat ruim 25 miljoen omzet per jaar draait. Dit klinkt mooi, maar gemakkelijk was het zeker niet altijd. Om een burn-out te voorkomen liet hij zijn bedrijf voor 9 maanden aan zijn compagnons over om zelf een wereldreis te maken en eens goed over de zaken na te kunnen denken. Hij kwam terug met nieuwe ideeën en energie om Etrias naar een hoger plan te tillen.

Over Floris Venneman

Floris is al ruim 21 jaar ondernemer en kent zowel de hoogte- als zeker ook de dieptepunten van het ondernemerschap. Hij schreef recent het boek Hopeloos Succesvol om zijn ervaringen met het ondernemen met tegenslag (lees: een burn-out en een faillissement) te delen, maar vooral op te roepen tot meer openheid juist ook over de tegenslagen. Al vanaf zijn 14e is hij altijd actief geweest in de wereld van marketing, sales en businessmodellen. Op dit moment richt hij zich met name op de oudere consument. Zijn bedrijf Bureauvijftig helpt klanten bij het echt begrijpen en bereiken van de groeiende groep vijftigplussers.

 • Locatie

  Online

 • Datumdonderdag 16 juni 2022
 • Tijd10:00 - 11:45 uur
 • PrijsGratis
Meld je direct aan

Programma

09:45

Platform geopend

10:00

Introductie met Stan Verhoeven en Floris Venneman

Presentratice Annemarie Brüning stelt Stan en Floris aan je voor.

10:15

RONDE 1 BREAKOUTS – Kies welke sessie jij wilt volgen

10:15

Breakoutsessie 1: Van (online) lead naar klant

Wil je meer weten over hoe je van je websitebezoekers klanten maakt? Of wil je concrete tips over hoe mensen jouw bedrijf online kunnen vinden? Dan is deze sessie iets voor jou. Ondernemer Stan Verhoeven heeft verschillende online webshops en gaat samen met SEO- en SEA-expert Marijn van Bakel in op vragen als:

 • Hoe zorg je dat jouw website gevonden wordt?
 • Hoe kom je bovenaan op Google?
 • Hoe schrijf je wervende teksten voor online?
 • Hoe zorg je dat je websitebezoekers ook je product of dienst afnemen?
 • Wat is een online salesfunnel en hoe bouw je die?
 • Hoe benut je alle mogelijkheden online voor de groei van jouw business?

10:15

Breakoutsessie 2: Zo houd je je klant vast

Heb je vragen over hoe je jouw klanten laat terugkeren en vasthoudt? Volg dan deze sessie. Ervaren ondernemer Floris Venneman gaat samen met Marlies Wensink, Global Head of CRM van deelscooterbedrijf Felyx in op vragen als:

 • Welke concrete tips zijn er om je klant ‘koning’ te laten voelen?
 • Hoe zorg je dat je klanten bij je terugkomen?
 • Hoe zorg je dat je de aandacht van je klanten vasthoudt?
 • Hoe zorg je dat de aankoop van het product of dienst voor de klant onvergetelijk wordt?

10:15

Breakoutsessie 3: Starten van je eigen bedrijf met Astrid Ponsioen en Freddie Kesteloo (KVK)

KVK-adviseurs Astrid en Freddie zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over de stappen die je moet nemen als ondernemer. Denk aan:

 • Hoe kan ik me inschrijven bij KVK?
 • Waar moet ik rekening mee houden op het gebied van belastingen?
 • Aan welke verzekeringen moet ik denken?
 • Hoe kan ik het beste m’n administratie opzetten?

11:00

RONDE 2 BREAKOUTS – Kies welke sessie jij wilt volgen

11:00

Breakoutsessie 1: Van (online) lead naar klant

Zie omschrijving bij 10.15 uur

11:00

Breakoutsessie 2: Zo houd je je klant vast

Zie omschrijving bij 10.15 uur

11:00

Breakoutsessie 3: Starten van je eigen bedrijf met Astrid Ponsioen en Freddie Kesteloo (KVK)

Zie omschrijving bij 10.15 uur

11:45

Stel jouw ondernemersvraag en ontmoet andere deelnemers

Na de sessies blijft het platform nog een half uur geopend. Je kunt dan nog je vragen stellen aan KVK-adviseurs en er is de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten in de chatcarrousel.

12:15

Einde programma