Boost je kennis

KVK Innovatie Top 100 Event

woensdag 30 november 2022Prodentfabriek, AmersfoortMeld je direct aan

Het KVK Innovatie Top 100 Event is dé plek waar baanbrekende ideeën tot leven komen. Ontmoet live de meest innovatieve ondernemers van Nederland en leer van hun groeiverhalen. Heb je zelf een tof nieuw idee? Pitch het eens aan andere ondernemers op het Innovatieplein en breid je netwerk uit. Natuurlijk maken we ook de winnaar van de KVK Innovatie Top 100 editie 2022 bekend. Ben jij klaar voor vernieuwing? Zet de volgende stap en meld je vandaag nog aan.

Programma

Je bent van harte welkom vanaf 13:00 uur. Om 13:30 uur start het programma. Dagvoorzitter Harm Edens gaat tijdens de opening samen met side-kick Marloes Bergevoet in gesprek met Jan Berbee van Grown.bio, winnaar van de KVK Innovatie Top 100 editie 2021. Ook gaat Harm Edens in gesprek met Kees Aarts, oprichter van Protix: de grootste insectenkwekerij ter wereld. Kees Aarts vertelt waarom slim samenwerken zo belangrijk is en hoe je verduurzaming onderdeel maakt van je strategie en innovatie.

Innovatieplein

Vanaf 14:30 uur stel je je eigen programma samen. Op het Innovatieplein en tijdens de groeisessie krijg je concrete, praktische tips en een flinke dosis inspiratie. Dit kun je doen:

Paneldiscussie

In de paneldiscussie ´Krimpen is het nieuwe groeien´ gaat Harm Edens in gesprek met Deborah Nas, Jan Rotmans en Kees Aarts en misschien wel met jou. Oneindige economische groei lijkt onhoudbaar…maar wat kan dan wel? Wat betekent ontgroeien of zijn er alternatieve manieren van groene groei en wat is daarvoor nodig? Luister en/of discussieer mee via de “lege stoel”.

Groeisessie ‘Gezond groeien met Marleen Basart, oprichter van BitesWeLove’

Als je bedrijf groeit, ontstaan er nieuwe uitdagingen. Dat weet Marleen Basart, oprichter van BitesWeLove, als geen ander. Haar bedrijf groeide uit tot een internationaal merk met plantaardige snacks en zorgt sinds 2015 al voor meer dan 3,5 miljoen gezonde snackmomenten. We interviewen haar over snelle groei, het behouden van je bedrijfscultuur en hoe je jezelf als ondernemer blijft ontwikkelen. Tijdens deze groeisessie is er alle ruimte voor vragen en interactie. Boost je kennis over:  

 • De uitdagingen van het opschalen van je bedrijf
 • Het ontwikkelen van een organisatiestructuur en strategie
 • Jouw veranderende rol als ondernemer

Live podcast

Luister een live podcasts waarin succesvolle ondernemers met elkaar in gesprek gaan. Zo praten Marleen Basart en Pascalle Ligtenberg over de groeikeuzes die zij hebben gemaakt en hebben Jasper Wognum en Bob van den Berg het over de vraag of financieren een vloek of juist een zegen is. Yannick de Roos en Gertjan Drent praten met elkaar over hoe Hago en Fluctus de ‘wastemover’ ontwikkelden.

Netwerktafels

Schuif aan bij een netwerktafel en kom in contact met andere ondernemers met dezelfde vraag. Deel je ideeën, leer van elkaar en leg connecties om samen verder te komen!

 • De ultieme droombaan: hoe trek je talent aan en houd je ze vast? Getalenteerde en gepassioneerde medewerkers zijn van vitaal belang om je organisatie te laten groeien. Maar waar loopt jong talent vandaag de dag warm voor? Waar kan je als innovatief bedrijf in voorlopen? Positieve impact in je baan of vrijwilligerswerk tijdens werktijd, salaris of aandelen, een pingpongtafel of gratis bedrijfslunch, meer op kantoor of juist lekker flexwerken, lease-auto of mobiliteitsbudget…of is het “al het bovenstaande”? Frank van der Meulen van DialogueTrainer schuift ook aan bij deze netwerktafel.
 • Voorkom verspilling; hoe verklein je de voetafdruk in de keten? Welke reststromen kun je verminderen of verwaarden zodat het weer bruikbare grondstoffen worden voor een ander? Welke grondstoffen kun je vervangen door een duurzamer alternatief en hoeveel mag dat dan kosten? Of leent jouw product zich voor een ander businessmodel waarbij je kapotte onderdelen kunt vervangen om de levensduur te verlengen? En welke uitdagingen brengt dat met zich mee? Jan Berbee van Grown.bio schuift ook aan bij deze netwerktafel.

Inspiratie en ontmoeten

Laat je inspireren op de Top 100 Expo en kom live in contact met pioniers uit de KVK Innovatie Top 100. Op het Innovatieplein ontmoet je ook andere innovatieve ondernemers. Dé kans om je netwerk uit te breiden en elkaar te inspireren en te verrijken, want door samen te werken ontstaan de mooiste innovaties.

Advies

Krijg persoonlijk advies van experts, zoals RVO en ROM Utrecht en BOM, over hoe je jouw idee kunt financieren, bijvoorbeeld met speciale regelingen of subsidies. Kom ook in contact met experts van Octrooicentrum Nederland, MVO Nederland, KVK Business Challenge en Groeiboost.

Bekendmaking winnaar KVK Innovatie Top 100 editie 2022

Om 16:55 uur maken we tijdens de feestelijke uitreiking bekend wie de winnaar is van de KVK Innovatie Top 100 editie 2022. Wie mag zich een jaar lang het meest innovatieve bedrijf van Nederland noemen? Na de uitreiking sluiten we de middag af met een netwerkborrel.

 • Locatie

  Prodentfabriek, Amersfoort

  Oude Fabriekstraat 20

  3812NR Amersfoort

  Open in Google Maps
 • Datumwoensdag 30 november 2022
 • Tijd13:00 - 18:30 uur
 • PrijsGratis
Meld je direct aan

Programma

13:00

Inloop

13:30

Opening door dagvoorzitter Harm Edens en interview met Kees Aarts, oprichter van Protix

14:30

Stel je eigen programma samen

 • - Volg de paneldiscussie
 • - Doe mee met de groeisessie
 • - Luister een live podcast
 • - Schuif aan bij de netwerktafels
 • - Laat je inspireren op de Top 100 Expo
 • - Ontmoet andere innovatieve ondernemers
 • - Krijg persoonlijk advies van experts

16:55

Bekendmaking winnaar KVK Innovatie Top 100 editie 2022

17:30

Netwerkborrel