KVK Dataservice: digitaal aansluiten op het Handelsregister voor bestuursorganen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar dat alle bestuursorganen uiterlijk in 2021 gebruik maken van het Handelsregister. Je kunt je als bestuursorgaan direct aansluiten op het Handelsregister via KVK Dataservice. Dit is een elektronische en beveiligde verbinding tussen het Handelsregister en de applicatie van jouw organisatie. Hierdoor krijg je rechtstreeks uit het Handelsregister gegevens geleverd.

Aansluitpakket aanvragen

Neem voor meer informatie over KVK Dataservice rechtstreeks contact op met je accountmanager of onze Verkoop Binnendienst 088 585 34 34, e-mail account@kvk.nl. Zij adviseren je over de mogelijkheden van KVK Dataservice en het aansluitproces.

Of kijk op onze informatiepagina over KVK Dataservice.

Hoe kun je Handelsregistergegevens nog meer digitaal geleverd krijgen?

  1.  Met een toegangscode kun je online gegevens uit het Handelsregister op www.kvk.nl bestellen.
  2.  Via Digilevering: een elektronische en beveiligde verbinding met voor jou relevante basisregistraties (waaronder het Handelsregister). 

KVK levert gegevens in StUF

KVK levert gegevens aan overheidsorganisatie in StUF. StUF (Standaard Uitwisselings Formaat) is een universele berichtenstandaard voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen applicaties. StUF is beschreven in XML en gebaseerd op geaccepteerde internetstandaarden. Overheidspartijen die niet met de StUF-standaard werken, moeten verklaren waarom dit zo is (besluit College Standaardisatie). Vooralsnog geldt dit besluit alleen voor gemeenten.

Kosten voor het gebruik van Handelsregistergegevens

Een deel van de bestuursorganen gebruikt inputfinanciering, voor de overige partijen gelden de tarieven conform de Financiële regeling Handelsregister. Meer informatie over Handelsregistertarieven.

Versies KVK Dataservice

De actuele versie van KVK Dataservice is versie 3.0.

Geen overheidsorganisatie?

Ben je geen overheidsorganisatie, maar wil je wel digitale aansluiting op het Handelsregister? Neem dan contact op met onze afdeling HR Verkoop (account@kvk.nl of 088 585 34 34) of ga naar Producten bestellen.

InfoPage