Certificaat van Oorsprong

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) bewijst waar een product gemaakt is.

In de toelichting lees je waarom je het nodig hebt en wat je nodig hebt om het aan te vragen. Je kunt een CvO zelf digitaal aanvragen of digitaal aanvragen via een expediteur. Zo heb je de keuze om het afgifteproces zelf te beheren of (deels) over te laten aan derden.

Kies jouw aanvraagmethode

Zelf digitaal aanvragen

Je kunt exportdocumenten digitaal aanvragen. Daarbij kun je het afgifteproces zelf beheren of (deels) overlaten aan derden. Als je het afgifteproces zelf wilt beheren kun je met de software van diverse leveranciers rechtstreeks de KVK-applicatie Digitale Afgifte Exportdocumenten (DAE) bereiken. Je kunt het afgifteproces ook overlaten aan een logistiek dienstverlener of expediteur. Welke diensten zij bieden verschilt per bedrijf. Laat je hierin goed voorlichten. Kijk ook op ‘digitaal aanvragen via een expediteur’ om een goede keuze te maken.

Tijdsduur afhankelijk van de gekozen douane-softwareleverancier

  • Kosten CvO € 14,20
  • Extra kopie € 1,-
  • Kosten voor dienstverlening douane-softwareleverancier

Voor eenmalige en meerdere aanvragen

Zelf digitaal aanvragen

Digitaal via expediteur aanvragen

Mogelijk maak je voor bepaalde in- en uitvoerdocumenten al gebruik van een logistiekdienstverlener of expediteur. Deze bedrijven kunnen jou ook ondersteunen met het digitaal aanvragen van exportdocumenten. De dienstverlening kan per expediteur verschillen en is ook afhankelijk van jouw wensen. Wil je alleen de invulling van het CvO en de digitale aanvraagprocedure laten afhandelen door een expediteur of moet deze jou ook adviseren over het bewijsmateriaal?

Tijdsduur: 1-5 werkdagen

  • Kosten CvO € 14,20
  • Extra kopie € 1,-
  • Kosten voor dienstverlening expediteur

Voor eenmalige en meerdere aanvragen

Digitaal via expediteur aanvragen

Meer informatie

Wil je meer informatie over de documenten die je nodig hebt bij internationaal zakendoen? Alles over het aanvragen van exportdocumenten.

InfoPage