Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) biedt toegang tot een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen. Dit helpt jou bij je zoektocht naar een zakenpartner in het buitenland. Ontdek buitenlandse bedrijven of kennisinstellingen die op zoek zijn naar je product, dienst of kennis. Via EEN leg je snel en eenvoudig nieuwe internationale contacten.

EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Aanmelden is gratis.

Digitale databank

In de digitale databank van EEN staan profielen van ondernemers die op zoek zijn naar agenten, distributeurs of productiepartners. Ook vind je in de databank partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en R&D. De databank is groot: er staan duizenden (anonieme) profielen in uit ruim 60 landen. Iedere dag zijn de nieuwe samenwerkingsvoorstellen van ondernemers uit heel Europa en daarbuiten zichtbaar. Abonneer je op de e-mail waarschuwing en ontvang iedere 2 weken de nieuwste voorstellen van bedrijven in jouw sector.

Bekijk hier 3 interessante uitgelichte profielen

Care and Industry against Corona-platform

In de strijd tegen het coronavirus zijn Nederlandse partijen binnen de zorgsector bezig nieuwe ideeën bij elkaar te brengen, zowel nationaal als internationaal. EEN is een van de middelen die de Europese Unie inzet om ondernemers te ondersteunen en oplossingen te bieden in de zorgsector. Hiervoor is een digitaal platform ingericht waarop alle vragen worden geregistreerd. Ook worden vragers en aanbieders met elkaar in contact gebracht op het online platform Care and Industry against Corona.

Matchmaking

Via EEN kun je op internationale vakbeurzen aan speciale matchmakingsbijeenkomsten deelnemen. Vooraf geef je aan welke bedrijven jij graag wilt ontmoeten. Op de website regel je vervolgens jouw afspraken tijdens de beurs. Zo leg je snel en makkelijk contacten. Ook hier geldt dat je zowel kunt matchen met handelspartners als met partners voor technologische samenwerking.

Wat biedt EEN nog meer?

De adviseurs van EEN helpen jou met:

  • Marktinformatie voor handel en export.
  • Informatie over Europese wet- en regelgeving (waaronder CE-markering).
  • Advies en hulp bij deelname aan Europese projecten en financiering.
  • Het versterken van het innovatief vermogen van jouw bedrijf met de gratis Innovation Health Check (IHC).

Actief in 60 landen

Het EEN-netwerk is door de Europese Commissie opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. Ruim 3.000 professionals verbonden aan ruim 600 organisaties in 60 landen doen hier aan mee. Voor Nederland zijn KVK en RVO actief in het netwerk. KVK heeft een team van specialisten beschikbaar die voor jou internationale verbindingen leggen. Dit team is onderverdeeld in verschillende sectorgroepen en werkt landelijk.

KVK-bijeenkomsten

In de KVK agenda vind je alle online bijeenkomsten en evenementen georganiseerd door KVK en haar partners.

Meer informatie

Op Enterprise Europe Network vind je meer informatie, of neem contact op met een KVK-adviseur. Contactgegevens van onze adviseurs vind je op de betreffende sectorpagina.

InfoPage