EUR.1 en EUR-MED certificaat

De Europese Unie heeft met een aantal landen en groepen van landen vrijhandelsakkoorden afgesloten. Dit kan bij wederzijdse invoer van goederen korting of vrijstelling op invoerrechten opleveren. Als bewijsstuk hiervoor kun je een EUR.1 of EUR-MED certificaat gebruiken.

In de toelichting lees je wanneer je het kunt gebruiken en wat je nodig hebt om het aan te vragen.

Kies jouw aanvraagmethode

Zelf digitaal aanvragen

Je kunt exportdocumenten digitaal aanvragen. Daarbij kun je het afgifteproces zelf beheren of (deels) overlaten aan derden. Als je het afgifteproces zelf wilt beheren kun je met de software van diverse leveranciers rechtstreeks de KVK-applicatie Digitale Afgifte Exportdocumenten (DAE) bereiken. Je kunt het afgifteproces ook overlaten aan een logistiek dienstverlener of expediteur. Welke diensten zij bieden verschilt per bedrijf. Laat je hierin goed voorlichten. Kijk ook bij ‘digitaal aanvragen via een expediteur’ om een goede keuze te maken.

Tijdsduur afhankelijk van de gekozen douane-softwareleverancier

  • Kosten EUR.1 en EUR-MED € 14,20
  • Extra kopie € 1,-
  • Kosten voor dienstverlening douane-softwareleverancier

Voor eenmalige en meerdere aanvragen

Zelf digitaal aanvragen

Digitaal via expediteur aanvragen

Mogelijk maak je voor bepaalde in- en uitvoerdocumenten al gebruik van een logistiekdienstverlener of expediteur. Deze bedrijven kunnen jou ook ondersteunen met het digitaal aanvragen van exportdocumenten. De dienstverlening kan per expediteur verschillen en is ook afhankelijk van jouw wensen. Wil je alleen de invulling van het EUR.1 of EUR-MED en de digitale aanvraagprocedure laten afhandelen door een expediteur of moet deze jou ook adviseren over het bewijsmateriaal?

Tijdsduur: 1-5 werkdagen

  • Kosten EUR.1 en EUR-MED € 14,20
  • Extra kopie € 1,-
  • Kosten voor dienstverlening expediteur

Voor eenmalige en meerdere aanvragen

Digitaal via expediteur aanvragen

Meer informatie

Wil je meer informatie over de documenten die je nodig hebt bij internationaal zakendoen? Alles over het aanvragen van exportdocumenten.

InfoPage