Flitskrediet

Snel online geld lenen voor je bedrijf tot ongeveer 100.000 euro. Met een korte looptijd. Dat zijn kenmerken van een (zakelijk) flitskrediet. Hiervoor kun je terecht bij speciale kredietplatformen die zich richten op zzp’ers en mkb’ers. Het risico en de snelheid bepalen de hoogte van de kosten die je voor de lening betaalt. Let daarom op de voorwaarden van het krediet.

Voordeel

Met een flitslening krijg je meteen cash zodat er weer lucht in je onderneming komt. Je wilt immers graag verder met je bedrijf. Het leenplatform beoordeelt jouw kredietaanvraag zonder toetsing van onderpand of een hoge omzetaanwijzing. Dat scheelt jou veel papierwerk. Het platform beoordeelt de aanvraag namelijk met behulp van slimme gegevensanalyses vaak op je bankafschriften. Na goedkeuring staat het leenbedrag binnen enkele uren op je bankrekening.

Gevaar

Een goedkoop flitskrediet kan bijna niet. Elk economisch gemak, snel en eenvoudig geld op je rekening, heeft immers zijn prijs. Stel jezelf daarom de vraag: wat heb ik er voor over om een lening af te sluiten? Je betaalt misschien graag voor de oplossing van een tijdelijk geldtekort. Vooral als andere financiers je eerder afwezen. Bij flitskrediet zijn eventuele lopende schulden geen belemmering. Zelfs die mag je stapelen. Je hoofd koel houden is dan makkelijker gezegd dan gedaan.

Tips

Gebruik de volgende tips als je je financieringsaanvraag voorbereidt:

  • Zorg dat je administratie actueel is, zodat een financier je aanvraag snel kan beoordelen.
  • Reken de rente om naar een jaarrente en bepaal of dat tarief past. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt na onderzoek voor hoge rentes tot gemiddeld 126% met uitschieters naar 400% bij kortlopende kredieten van 5.000 euro voor 3 maanden. Stichting MKB Financiering geeft als richtlijn voor kosten inclusief rente maximaal 20% per jaar. De Stichting heeft een keurmerk voor aangesloten financiers en financieringsadviseurs. Met jaarlijkse audits en opleidingsmodules zijn de aangesloten partijen en financiers gehouden aan een gedragscode. Kwaliteit in dienstverlening staat voorop. Het klachtenloket Kifid treedt op bij geschillen tussen financier en ondernemer. Voor bancair zakelijk krediet geldt de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering.
  • Vergelijk aanbiedingen van 3 financiers om een afgewogen keuze te maken.
  • Lees de kleine letters van het kredietvoorstel. Een begrijpelijk contract, een keurmerk en lidmaatschap van een brancheorganisatie helpen bij je keuze. Een keurmerk en lidmaatschap van een brancheorganisatie zorgen ervoor dat financiers zich aan de regels van een gedragscode moeten houden. De gedragscode verplicht ze duidelijk te zijn tijdens het financieringsproces.

Wet op het financieel toezicht

De Rijksoverheid houdt toezicht op financiële instellingen zoals banken en verzekeraars en het hele financiële systeem. Dit beschermt consumenten en bedrijven die hun geld toevertrouwen aan deze instellingen. De manier van toezicht is geregeld in de Wet op het financieel toezicht (Wft). De Nederlandsche bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren het toezicht uit.

Extra hulp

Selecteer je financieringsvorm

Geldboek voor ondernemers

KVK Financieringsdesk

InfoPage