Ondernemen met informatie uit het Handelsregister

Als ondernemer heb je soms behoefte aan informatie over andere ondernemers, bedrijven, organisaties, verenigingen of stichtingen.

Deze gegevens heb je nodig als je bijvoorbeeld:

  • wilt weten wie je concurrenten zijn en waar ze zitten.
  • wilt nagaan met wie je zaken doet.
  • op zoek bent naar nieuwe klanten.
  • moet inschatten welk financieel risico je loopt met een klant of leverancier.

Het Handelsregister is hiervoor een goede en actuele informatiebron. Alle in Nederland gevestigde bedrijven, ondernemingen en rechtspersonen staan hier ingeschreven. Het Handelsregister levert verschillende handige producten.

Uittreksel Handelsregister

Bewijs van inschrijving bij KVK

Een gewaarmerkt uittreksel uit het Handelsregister helpt bij het zakendoen. Zoals het werven van nieuwe opdrachten. Het uittreksel kun je op papier ontvangen en je kunt een digitale versie bestellen. Beiden hebben dezelfde rechtsgeldigheid. Het voordeel van het digitale uittreksel is dat je dit vaker kunt gebruiken en via e-mail kunt versturen.

Uittreksel Handelsregister aanvragen

KVK uittreksel UBO-register

De uiteindelijk belanghebbenden van een organisatie

In het KVK uittreksel UBO-register zie je wie de uiteindelijk belanghebbenden van een organisatie zijn, en welk belang deze personen precies hebben in de organisatie. Dit helpt je om beter geïnformeerd te besluiten met wie je zaken doet.

Uittreksel UBO-register bestellen

KVK Handelsregister Bedrijfsprofiel

Weet met wie je zakendoet

Je kunt online een bedrijfsprofiel aanvragen van een nieuwe klant of zakenpartner. Om over hem of haar meer te weten te komen of om zeker te weten of je klant of leverancier wel bestaat. Het bedrijfsprofiel is gebaseerd op gegevens uit het Handelsregister. Hiermee kun je je een goed beeld vormen van het bedrijf, kun je gegevens controleren en de financiële positie van je klant nagaan. Het geeft inzicht in actuele en historische bedrijfsgegevens, gedeponeerde documenten, eventuele jaarrekeningen of concernrelaties.

Bedrijfsprofiel bestellen

Adressenbestand

Voor nieuwe klanten of concurrentieanalyse

Gebruik het adressenbestand van het Handelsregister om de gegevens van nieuwe klanten in je CRM-systeem aan te vullen of om een concurrentieanalyse uit te voeren. Selecteren kan onder meer op branche, regio of rechtsvorm, startende bedrijven of faillissementen. Naast de standaardgegevens kun je extra rubrieken zoals contactpersonen of branchecode aanvragen In het adressenbestand vind je geen e-mailadressen.

Adressenbestand selecteren

Jaarrekening

Zijn er financiële risico's?

Hoe staat jouw klant of leverancier er financieel voor en kan dit voor jou een risico betekenen? Door het opvragen van een jaarrekening krijg je een beeld hoe het je zakenpartner financieel vergaat.

Het deponeren van een jaarrekening is voor veel bedrijven verplicht. Deze verplichting geldt onder andere voor bedrijven met de rechtsvorm bv, nv en coöperatie. Deze verplichting geldt niet voor eenmanszaken. Inzicht in de financiële positie van een onderneming kun je ook krijgen via het bedrijfsprofiel.

Jaarrekening opvragen

Read this article in English

InfoPage