Regeling Toegelaten Exporteur

Voor bedrijven die regelmatig exporteren met een EUR.1 of, EUR-MED document, die een overzichtelijk leveringsprogramma hebben en beschikken over voldoende kennis met betrekking tot im- en export, is er de regeling Toegelaten Exporteur (TE).

Deze exporteurs krijgen na een uitgebreide aanvraagprocedure een vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgifte preferentiƫle oorsprongsbewijzen. Zij kunnen vanaf dat moment in plaats van een EUR.1- of EUR-MED-certificaat een factuurverklaring gebruiken. In deze factuurverklaring wordt het vergunningnummer vermeld. De exporteur kan zijn verkoopfactuur voorzien van deze verklaring zonder tussenkomst van KVK en de Nederlandse Douane in het land van bestemming aanbieden. De functie en verantwoordelijkheden blijven voor alle betrokken partijen hetzelfde als voor het gebruik van EUR.1 of EUR-MED documenten.

KVK adviseert jou graag bij jouw keuze en is behulpzaam om de procedure op te starten. Het aanvraagformulier kun je hier vinden.

Voor bedrijven die regelmatig exporteren naar Turkije, bestaat de vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgiftecertificaten inzake goederenverkeer ATR. Deze vergunning geeft exporteurs toestemming om bij uitvoer naar Turkije zelf ATR certificaten af te geven, dus zonder tussenkomst van de Douane. Ga naar het aanvraagformulier voor de vergunning.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de documenten die je nodig hebt bij internationaal zakendoen? Alles over het aanvragen van exportdocumenten.

InfoPage