Waar in de wereld liggen er kansen?

Er ontstaan in het buitenland kansen door handelspolitieke wijzigingen zoals handelsakkoorden, het verdwijnen van handelsbeperkingen en verlaging van invoerrechten. En ook versoepeling van productwetgeving kan zakendoen ineens eenvoudiger maken.

Bijvoorbeeld in China vertrouwd de bevolking de voedingsmiddelen industrie niet meer door vergiftigingsincidenten met melk en vlees. Door drastische klimaatverandering kunnen ook nieuwe marktkansen ontstaan. Denk aan overstromingen waardoor er dijken gebouwd moeten worden of dat er door extreme droogte behoefte ontstaat aan irrigatiesystemen. Kortom, er kunnen verschillende ontwikkelingen zijn in landen waar Nederlandse bedrijven met hun producten en /of kennis op in kunnen springen.

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Actief zoeken op internet, het volgen van nieuws via de verschillende media en het gebruik van social media. Stel bijvoorbeeld een google alert in op jouw product of land waar je actief wilt zijn.

KVK Export Nieuwe Markten tool

De KVK Export Nieuwe Markten tool helpt je bij een eerste indicatie van nieuwe exportmarkten. Selecteer uit de vele factoren welke het meest belangrijk zijn voor jouw product of dienst.

Zakendoen met

Als het om zakendoen gaat kent elk land zijn eigen regels en gebruiken. Een goede voorbereiding loont. De adviseurs van KVK delen graag hun kennis met jou.

Daarnaast is er veel informatie beschikbaar via landenrapporten van banken, RVO.nl of de website van de Europese Unie. Deze informatie helpt je verder om te ontdekken waar in de wereld kansen liggen door ontwikkelingen in landen. Ook handelsverdragen maken handel makkelijker, verlagen invoerrechten en handelsbarrières.

InfoPage