Hoe deponeert u uw jaarrekening?

Heeft u een micro of klein bedrijf, dan deponeert u digitaal. Grote en middelgrote bedrijven sturen hun jaarrekening op per post of e-mail. Komt u er niet uit, overweeg dan een intermediair in te schakelen.

De wijze van deponeren hangt af van uw bedrijfsklasse. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende deponeeropties voor uw bedrijf. In het document Vragen en antwoorden vindt u informatie over (digitaal) deponeren in enkele specifieke situaties.


SBROnline
Papier
MicroJaJaBoekjaren die uiterlijk 31 december 2015 begonnen
Klein
JaJaBoekjaren die uiterlijk 31 december 2015 begonnen
MiddelVanaf medio 2017Ja*
Boekjaren die uiterlijk 31 december 2016 begonnen
GrootVanaf medio 2017NeeBoekjaren die uiterlijk 31 december 2018 begonnen

* alleen opstellen XBRL-jaarrekening; niet voor deponeren. Vanaf medio 2017

Bedrijfsklasse micro of klein

Ondernemers in de bedrijfsklasse micro of klein kunnen vanaf boekjaar 2016 alleen nog digitaal (laten) deponeren. Met de online service Zelf Deponeren Jaarrekening deponeert u uw (enkelvoudige) jaarrekening direct elektronisch bij de KvK. Het is ook mogelijk uw jaarrekening via financiële software (SBR) te deponeren.

Deponeer uw jaarrekening

Nadat u de jaarrekening digitaal heeft verstuurd, is deze direct zichtbaar en opvraagbaar in het Handelsregister. U ontvangt een bevestiging inclusief een PDF-weergave in uw e-mail, waarna u meteen kunt controleren of deze goed verwerkt is.

Bedrijfsklasse middelgroot

Ondernemers in de bedrijfsklasse middelgroot deponeren hun jaarrekening in XBRL-formaat digitaal via financiële software met SBR. U kunt uw jaarrekening ook per post versturen of tot en met december 2017 per e-mail.

Kamer van Koophandel
Team Deponeringen
Postbus 106
3440 AC Woerden

E-mail (tot en met december 2017): jaarrekening.middelgroot@kvk.nl

Bedrijfsklasse groot

Ondernemers in de bedrijfsklasse groot deponeren hun jaarrekening digitaal via financiële software met SBR, per post of tot en met december 2017 per e-mail.

Kamer van Koophandel
Team Deponeringen
Postbus 106
3440 AC Woerden

E-mail (tot en met december 2017): jaarrekening.groot@kvk.nl

Intermediair inschakelen

Het zelf deponeren van uw jaarrekening kan een flinke klus zijn. Komt u er niet uit? Overweeg dan contact op te nemen met een financieel intermediair, zoals een boekhouder, belastingconsulent of accountant. Deze kan uw financiële rapportages opstellen en verzenden aan meerdere instanties.