Hoe deponeert u uw jaarrekening?

Heeft u een micro of klein bedrijf, dan deponeert u digitaal. Grote en middelgrote bedrijven sturen hun jaarrekening op per post of e-mail. Komt u er niet uit, overweeg dan een intermediair in te schakelen.

De wijze van deponeren hangt af van uw bedrijfsklasse. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende deponeeropties voor uw bedrijf. In het document Verplichting om digitaal te deponeren vindt u informatie over (digitaal) deponeren in enkele specifieke situaties.


SBROnline
Papier
MicroJaJaMogelijk t/m boekjaar 2015
Klein
JaJaMogelijk t/m boekjaar 2015
MiddelVanaf medio 2017Ja*
Mogelijk t/m boekjaar 2016
GrootVanaf medio 2017NeeMogelijk t/m boekjaar 2018

* alleen genereren XBRL-jaarrekening; niet voor deponeren. Vanaf medio 2017

Bedrijfsklasse micro of klein

Ondernemers in de bedrijfsklasse micro of klein kunnen vanaf boekjaar 2016 alleen nog digitaal (laten) deponeren. Met de online service Zelf Deponeren Jaarrekening deponeert u uw (enkelvoudige) jaarrekening direct elektronisch bij de KvK. Het is ook mogelijk uw jaarrekening via financiële software (SBR) te deponeren.

Deponeer uw jaarrekening

Nadat u de jaarrekening digitaal heeft verstuurd, is deze direct zichtbaar en opvraagbaar in het Handelsregister. U ontvangt een bevestiging inclusief een PDF-weergave in uw e-mail, waarna u meteen kunt controleren of deze goed verwerkt is.

Bedrijfsklasse middelgroot of groot

Ondernemers in de bedrijfsklasse middelgroot en groot deponeren hun jaarrekening per post of e-mail.  Vanaf medio 2017 is het voor deze bedrijfsklasses ook mogelijk de jaarrekening via financiële software (SBR) te versturen.

Kamer van Koophandel
Team Deponeringen
Postbus 106
3440 AC Woerden

E-mail: jaarrekening.middelgroot@kvk.nl of jaarrekening.groot@kvk.nl.

Intermediair inschakelen

Het zelf deponeren van uw jaarrekening kan een flinke klus zijn. Komt u er niet uit? Overweeg dan contact op te nemen met een financieel intermediair, zoals een boekhouder, belastingconsulent of accountant. Deze kan uw financiële rapportages opstellen en verzenden aan meerdere instanties.

Meer informatie

Bekijk de video Online een jaarrekening deponeren of neem contact met ons op.