Bedrijf overnemen: inschrijven

Wil je een bestaande eenmanszaak, maatschap, vof of cv overnemen? Dan moet je een afspraak maken bij KVK. Vul ter voorbereiding voor de inschrijving een van de volgende formulieren in:

Formulier 1 'inschrijven eenmanszaak'
Formulier 2 'inschrijven vof of cv'
Formulier 10 'inschrijving vennoot'
Formulier 2a 'inschrijven maatschap'
Formulier 10a 'inschrijving maat'
Voorbereiding gemeenschappelijke inschrijving eenmanszaak, vof, cv en maatschap

Op deze formulieren staat aangegeven of je nog documenten moet meenemen zoals een huurovereenkomst, vof-contract of franchisecontract.

Wil je een andere rechtsvorm overnemen? Dan kun je deze inschrijven via bedrijf inschrijven. Of neem contact met ons op via tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).

Ook de vorige eigenaar moet de overname doorgeven aan KVK

Degene van wie je het bedrijf overneemt moet ook opgeven dat het bedrijf door een nieuwe eigenaar wordt voortgezet. Hiervoor vult de huidige eigenaar een van de volgende formulieren in (dit kan hij opsturen of meegeven aan je; hij hoeft niet zelf langs te komen):

Heb je al een eenmanszaak?

Als je al een eenmanszaak heeft, dan kun je geen tweede eenmanszaak inschrijven. Je moet dan de gegevens van je huidige eenmanszaak aanpassen, bijvoorbeeld met nieuwe activiteiten of een extra handelsnaam. Wijziging van gegevens van je eenmanszaak geef je door via een formulier aan KVK. Als de over te nemen onderneming op een ander zaakadres gevestigd is, dan kies je voor een nevenvestiging. Wil je hier graag advies over, bel dan tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).

InfoPage