Bedrijf overnemen: inschrijven

Wilt u een bestaande eenmanszaak, maatschap, vof of cv overnemen? Dan moet u een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel. Vul ter voorbereiding voor de inschrijving een van de volgende formulieren in:

Formulier 1 'inschrijven eenmanszaak'
Formulier 2 'inschrijven vof of cv'
Formulier 10 'inschrijving vennoot'
Formulier 2a 'inschrijven maatschap'
Formulier 10a 'inschrijving maat'
Voorbereiding gemeenschappelijke inschrijving eenmanszaak, vof, cv en maatschap

Op deze formulieren staat aangegeven of u nog documenten moet meenemen zoals een huurovereenkomst, vof-contract of franchisecontract.

Wilt u een andere rechtsvorm overnemen? Dan kunt u deze inschrijven via bedrijf inschrijven. Of neem contact met ons op via tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).

Ook de vorige eigenaar moet de overname doorgeven aan de KvK

Degene van wie u het bedrijf overneemt moet ook opgeven dat het bedrijf door een nieuwe eigenaar wordt voortgezet. Hiervoor vult de huidige eigenaar een van de volgende formulieren in (dit kan hij opsturen of meegeven aan u; hij hoeft niet zelf langs te komen):

Heeft u al een eenmanszaak?

Als u al een eenmanszaak heeft, dan kunt u geen tweede eenmanszaak inschrijven. U moet dan de gegevens van uw huidige eenmanszaak aanpassen, bijvoorbeeld met nieuwe activiteiten of een extra handelsnaam. Wijziging van gegevens van uw eenmanszaak geeft u door via een formulier aan de KvK. Als de over te nemen onderneming op een ander zaakadres gevestigd is, dan kiest u voor een nevenvestiging. Wilt u hier graag advies over, bel dan tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).

Heeft deze informatie je geholpen?