Vestiging overnemen: inschrijven

Wil je de vestiging van een onderneming of rechtspersoon overnemen? Dan moet je de vestiging inschrijven bij KVK. Hieronder lees je welke situatie op jou van toepassing is:

1. Je bent een startende onderneming

Er is nog geen KVK-nummer bekend. In dit geval maak je een afspraak om de onderneming in te schrijven en vul je ter voorbereiding op de inschrijving de nodige formulieren in. Je neemt deze formulieren én het formulier van de partij die de onderneming overdraagt, inclusief bijlage(n) (bijvoorbeeld een huurcontract), mee naar de afspraak.

2. Je hebt al een KVK-nummer

In dit geval vul je één van onderstaande formulieren in om de (neven)vestiging in te schrijven:

Formulier 9 'inschrijving vestiging van een onderneming'

Met dit formulier schrijf je een (neven)vestiging van een onderneming in. Alleen vestigingen die in Nederland zijn gevestigd kunnen worden ingeschreven. Voor iedere nevenvestiging die je wilt inschrijven, heb je een apart formulier nodig.

Formulier 9a 'inschrijven vestiging van een rechtspersoon'

Met dit formulier schrijf je een vestiging in waarin geen commerciële activiteiten worden uitgevoerd.

Ook de vorige eigenaar moet de overname doorgeven aan KVK

Degene van wie je de vestiging overneemt moet ook opgeven dat de vestiging door een nieuwe eigenaar wordt voortgezet. Hiervoor vult de huidige eigenaar een wijzigingsformulier in. Hij stuurt het ondertekende wijzigingsformulier inclusief bijlage(n) naar jou. Jij stuurt in één envelop naar de KVK de beide formulieren inclusief bijlage(n): dat betekent het wijzigingformulier + formulier 9 óf 9a.

Wil je graag advies?

Heb je vragen of kom je ergen niet uit? Wij helpen je graag. Bel tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).

InfoPage