Inschrijven stichting, vereniging of vereniging van eigenaars

De notaris schrijft een nieuwe stichting, vereniging (mits met notariële akte) of vereniging van eigenaars (VvE) meestal voor je in. Hij of zij gebruikt daarbij onder andere deze formulieren:

Formulier 5: 'inschrijving stichting, vereniging of vereniging van eigenaars'
Formulier 22: 'inschrijving functionaris voor een stichting, vereniging of vereniging van eigenaars zonder onderneming'
Formulier 9a: 'inschrijving vestiging van een rechtspersoon zoals een bv of een nv. Let op: dit formulier geldt niet voor vereniging van eigenaars.'


Stichting of vereniging mét onderneming

Voor het inschrijven van een stichting of vereniging met onderneming commerciële activiteiten, vul je de volgende formulieren in: 

Formulier 5 : 'inschrijving stichting, vereniging of vereniging van eigenaars'

Formulier 8: 'inschrijving onderneming van een rechtspersoon'

Formulier 9: 'inschrijving vestiging van een onderneming'. Gebruik dit formulier als de onderneming meerdere vestigingen heeft.

Formulier 11: 'inschrijving functionaris van een rechtspersoon'


UBO's inschrijven

Een stichting, een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en een vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid maar met onderneming moet ook UBO’s inschrijven. De notaris zorgt voor deze inschrijving en gebruikt daarbij formulier 31 (UBO’s inschrijven voor een stichting) of formulier 33 (UBO’s inschrijven voor een vereniging).
Een VvE hoeft geen UBO’s in te schrijven.

Bestaande vereniging van eigenaars (VvE) of informele vereniging zonder notariële akte inschrijven

Een al bestaande vereniging van eigenaars of een informele vereniging zonder notariële akte kun je zelf inschrijven bij KVK. Hiervoor gebruik je bovenstaande formulieren 5 en 22. Lees goed de toelichting op de formulieren over de bewijsstukken die je moet toevoegen.

Meer informatie

Meer informatie over het inschrijven van een Vereniging van Eigenaars (VvE).

InfoPage