Beter kritische testimonials dan jubelverhalen

Overtuigende testimonials op je website zorgen ervoor dat nieuwe klanten sneller voor jou kiezen. Maar let op: alleen maar jubelverhalen kunnen in je nadeel werken. Kitty Kilian, eigenaar van De Blogacademie, schrijfdocent en voormalig journalist, legt uit waar een goede testimonial aan voldoet. En waarom kritische testimonials betrouwbaarder overkomen.

Uit onderzoek blijkt dat 98% van de consumenten regelmatig online reviews of testimonials leest. Bijna de helft van hen zegt deze beoordelingen evenveel te vertrouwen als persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie. “Het loont dus om energie te steken in het verzamelen van online klantbeoordelingen”, vertelt Kilian.

Verschil testimonial en review

De woorden ‘testimonial’ en ‘review’ gebruiken we vaak door elkaar. In beide gevallen gaat het om een beoordeling door een klant. Maar er is een verschil: bij een review gaat het om een (positief of negatief) oordeel dat klanten op allerlei platforms achterlaten. Denk aan Google Mijn Bedrijf, Trustpilot, Tripadvisor, The Fork of Facebook. Als ondernemer kun je deze reviews niet verwijderen of bewerken.

Wanneer je jouw klant zelf benadert met het verzoek om een beoordeling over jou te schrijven, spreken we van een testimonial. Deze is uitgebreider dan een review en voornamelijk positief ingestoken. Een testimonial plaats je vervolgens op je eigen website. Het doel is om potentiële klanten een nog duidelijker beeld te geven van wat jij te bieden hebt.