Ondernemers op de KVK Ondernemersdagen

Leer van de ervaringen van andere ondernemers. Deze ondernemers zijn aanwezig tijdens de KVK Ondernemersdagen:

Je kent Ann-Lynn waarschijnlijk als nieuwslezer bij RTL Z en bij RTL Nieuws. Als dagvoorzitter is ze nieuwsgierig en bevlogen, vooral over onderwerpen die haar aan het hart gaan zoals leiderschap, economie, financiën, duurzaamheid en het klimaat.

Quinten Selhorst, Felyx

Quinten Selhorst is mede/oprichter van Felyx. In 2016 zeggen Quinten en compagnon Maarten Poot hun baan op. Een jaar later rijden de eerste felyx-deelscooters in Amsterdam. Klanten downloaden een app, krijgen een overzicht van dichtstbijzijnde elektrische scooters, maken een keuze en zijn op weg. Noem het ‘individueel openbaar vervoer’. Een werelds idee - en wereldse uitvoering, weten we vier jaar later. Felyx is de schoenen van een veelbelovende startup ontgroeid. Het bedrijf telt meer dan 100 medewerkers, veranderde het Nederlandse straatbeeld en maakt aanstalten om Europa te veroveren.

Aad Ouborg, BaByliss

Het startschot van de carrière van Aad Ouborg was in 1983, toen hij vanuit zijn studentenkamer in Utrecht importeur werd voor BaByliss, een Frans beautymerk. Hij moest creatief zijn omdat hij nog student was (met weinig budget) en ging samenwerkingen aan met bekende Nederlanders – en groeide het merk zo uit in Nederland. In juli 1994 verkocht hij BaByliss en introduceerde hij een eigen merk: Princess. Met dit bedrijf was hij uiteindelijk actief in 75 landen wereldwijd. Bij alles wat hij doet, houdt hij vast aan dezelfde strategie van anders ondernemen, creatief denken, innovatieve producten en diensten ontwikkelen en het bedenken van unieke marketingacties. Hoe heeft Aad Ouborg vanuit het niets, zo’n imperium weten te bouwen? En hoe wat is zijn geheim tot groene cijfers geweest?

Taco Anema, QWIC

QWIC is een Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen. Het bedrijf is in 2006 opgericht door Michiel Hartman en Taco Anema. Het was een fietstocht van Beiroet naar Beijing die zorgde voor de inspiratie om QWIC op te zetten. Als Nederlands merk ontwikkelt, produceert en vermarkt QWIC elektrische scooters en fietsen vanuit Amsterdam. De innovatieve elektrische voertuigen worden via een snel groeiend netwerk van ± 400 winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië.