KVK Online publicaties

Je wil snel relevante, complete en betrouwbare informatie. Onze gratis online publicaties bieden precies wat je zoekt. Praktische tips, voorbeelden van ondernemers en zinvolle kennis hebben we bij elkaar gebundeld. En dat over de belangrijkste onderwerpen die bij ondernemers leven.

E-books

KVK Geldboek voor ondernemers

Het Geldboek voor ondernemers helpt (startende) ondernemers op weg om de financiële zaken van hun onderneming te organiseren. Van begrotingen maken tot belastingaangifte, van financiering vinden tot financiële risico's beperken.

Download het Geldboek

Gidsen

KVK Gids voor bedrijfsfinanciering

Ben je op zoek naar geld voor je bedrijfsplannen en wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering als wegwijzer om goed voorbereid bij een financier aan te kloppen.

Download de gids

KVK Gids voor bedrijfsverkoop

Je bedrijf verkopen en overdragen aan een ander, is een ingrijpende beslissing. Het raakt jou, je personeel en soms ook je familie. Het hele proces kan wel een paar jaar in beslag nemen. In de KVK Gids voor bedrijfsverkoop vind je de belangrijkste stappen; van oriëntatie op de verkoop tot de waardebepaling.

Download de gids

Magazines

KLIK HIER! Wegwijzer cybersecurity

Ondernemers hebben dagelijks te maken met digitale dreiging. In KLIK HIER! lees je tips en informatie waarmee je je bedrijf online beveiligt. Inclusief handige checklist en de quiz 'Hoe cyberveilig ben jij?'
Lees het e-magazine

Onderzoek

Ondernemen 2022

Ondanks de opeenstapeling van maatschappelijke factoren die het ondernemerschap lastig maken blijft de gemiddelde ondernemer positief. Dat blijkt uit het KVK onderzoek Ondernemen 2022.

Download rapport