KVK Online publicaties

Je wil snel relevante, complete en betrouwbare informatie. Onze gratis online publicaties bieden precies wat je zoekt. Praktische tips, voorbeelden van ondernemers en zinvolle kennis hebben we bij elkaar gebundeld. En dat over de belangrijkste onderwerpen die bij ondernemers leven.

E-books

KVK Geldboek voor ondernemers

Het Geldboek voor ondernemers helpt (startende) ondernemers op weg om de financiële zaken van hun onderneming te organiseren. Van begrotingen maken tot belastingaangifte, van financiering vinden tot financiële risico's beperken.

Download het Geldboek

KVK Digitaal Ondernemen

Bijblijven of voorop lopen? Digitalisering is noodzakelijk. Dit e-book laat zien hoe digitalisering kansen biedt om je bedrijfsvoering te verbeteren, je klanten beter te bereiken en nieuwe producten en diensten aan te bieden.
Bekijk het e-book

KVK Duurzaam vooruit met jouw bedrijf

Duurzaam ondernemen past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Bespaar geld door beter om te gaan met energie en materialen. Onderscheid je in de markt én win betekenis voor je klanten en de maatschappij. Dit e-book biedt je informatie, een stappenplan en praktijkvoorbeelden.
Lees het e-book

KVK Klantgericht ondernemen: de klant centraal op 7 manieren

Klantgericht ondernemen. Wat is dat? Waar begin je en wat ga je doen? Waar kun jij jezelf nog verbeteren? Dit e-book helpt je op weg met concrete informatie, tips en praktijkvoorbeelden.

Lees het e-book

KVK Productontwikkeling: van idee naar realisatie

Een nieuw product ontwikkelen: veel ondernemers willen hiermee aan de slag. Maar hoe maak je van een briljant idee een succesvol product of dienst? Dit e-book gaat in op belangrijke fases van productontwikkeling en voorziet je van handige tips en leerzame praktijkverhalen. Met onderwerpen als hoe houd ik grip op het proces en welke mogelijkheden biedt productbescherming mij.
Lees het e-book

KVK Samenwerken, pak het goed aan

Ondernemers die samenwerken delen kosten, halen grotere opdrachten binnen en leren veel van elkaar. Geen wonder dat samenwerken tussen bedrijven zo populair is. Je leest er alles over in het KVK e-book ‘Samenwerken, pak het goed aan!’
Lees het e-book

Gidsen

KVK Gids voor bedrijfsfinanciering

Ben je op zoek naar geld voor je bedrijfsplannen en wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering als wegwijzer om goed voorbereid bij een financier aan te kloppen.

Download de gids

KVK Gids voor bedrijfsverkoop

Je bedrijf verkopen en overdragen aan een ander, is een ingrijpende beslissing. Het raakt jou, je personeel en soms ook je familie. Het hele proces kan wel een paar jaar in beslag nemen. In de KVK Gids voor bedrijfsverkoop vind je de belangrijkste stappen; van oriëntatie op de verkoop tot de waardebepaling.

Download de gids

Magazines

KLIK HIER! Wegwijzer cybersecurity

Ondernemers hebben dagelijks te maken met digitale dreiging. In KLIK HIER! lees je tips en informatie waarmee je je bedrijf online beveiligt. Inclusief handige checklist en de quiz 'Hoe cyberveilig ben jij?'
Lees het e-magazine