Vorige verbeteringen

Opheffen buitenlandse vennootschap nu ook via webformulier

Het opheffen van een buitenlandse vennootschap kan nu via een webformulier.

Inschrijven functionaris van een Vereniging van Eigenaars nu ook via webformulier

Het is nu ook mogelijk om een functionaris van een Vereniging van Eigenaars (VvE) in te schrijven via een webformulier.

Meer wijzigingen in het Handelsregister door te geven via een webformulier

In stappen maken we het mogelijk dat u steeds meer wijzigingen kunt doorgeven via een webformulier. Nieuw zijn:

Bij een webformulier kunt u alle gegevens digitaal invullen. Daarna moet u het uitdraaien en, afhankelijk van de soort wijziging, opsturen of ermee langskomen op een kantoor.

Pagina producten bestellen responsive gemaakt

De pagina voor het bestellen van producten is schaalbaar gemaakt. Daarmee is deze beter te bekijken en gebruiken op een smartphone of tablet.

Stappenplan inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Moet u zich wel of niet inschrijven? En wat moet u daarvoor doen? Dat is helemaal afhankelijk van het bedrijf dat u start en de rechtsvorm die u kiest. Met een nieuw stappenplan maken we het u gemakkelijker om snel helder te krijgen hoe u uw bedrijf kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel.


Duidelijkere uitleg wanneer u wel of niet een afspraak moet maken bij een kantoor

Wist u dat u voor veel wijzigingen helemaal niet langs hoeft te komen bij de Kamer van Koophandel? Die kunt u doorgeven via een formulier. Maar u moet wel een afspraak maken als u bijvoorbeeld een nieuwe eenmanszaak of vof, of een functionaris of bestuurder wilt inschrijven. Op de nieuwe afspraakpagina ziet u snel of u een afspraak moet maken of niet en welke formulieren u eventueel moet invullen.

Direct zichtbaar welke 'documenten' beschikbaar zijn van bedrijven

In het Handelsregister kunt u documenten bestellen zoals statuten of fusie- of splitsingsvoorstellen. Deze kunt u alleen bestellen als deze voor een betreffend bedrijf beschikbaar zijn. Voorheen was niet meteen zichtbaar in het bestelproces of deze beschikbaar waren en in welke varianten. Nu wordt dit direct zichtbaar zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken.


Non-mailing-indicator eenvoudig inschakelen via een formulier

Bedrijven en organisaties kunnen voor directmarketingacties die ze per post doen adresbestanden opvragen bij de Kamer van Koophandel. Wilt u liever dat uw adres hier niet voor gebruikt wordt, dan kunt u de non-mailing-indicator (NMI) inschakelen. Daarmee daalt het aantal papieren mailings dat u ontvangt. Vanaf nu kunt u de non-mailing-indicator eenvoudig via een formulier inschakelen.

Product voorselecteren

Als u vaak hetzelfde product (bijvoorbeeld een uittreksel) bestelt, kunt u nu eenvoudig dit product voorselecteren. Door het product vast te pinnen, hoeft u deze niet iedere keer te selecteren en kunt u in minder kliks uw product bestellen. U kunt dit doen door na de keuze van het product te klikken op 'Onthouden'. 

Aantal formulieren responsive gemaakt

We hebben een aantal formulieren responsive (schaalbaar) gemaakt. De formulieren zijn hierdoor beter te bekijken en in te vullen op smartphone of tablet. Bijvoorbeeld de wijzigingsformulieren voor het Handelsregister en inschrijfformulieren voor bijeenkomsten.

Nieuwe bestuurder (vennootschap of rechtspersoon) doorgeven

Verenigingen en stichtingen zonder onderneming kunnen nu ook het webformulier gebruiken om een rechtspersoon of vennootschap als functionaris in te schrijven. Eerder was het al wel mogelijk om een natuurlijk persoon als functionaris op te voeren.

Direct inloggen jaarrekeningen deponeren

U kunt nu vanuit het menu direct inloggen om uw jaarrekening te deponeren.

Vernieuwde Persoonlijke pagina

We hebben de persoonlijke pagina vernieuwd. Gebruikers van het Handelsregister komen na het inloggen op deze persoonlijke pagina.

U vindt hier dezelfde informatie, maar dan overzichtelijker gepresenteerd. Voor bedrijven hebben we een nieuw blok toegevoegd: Uw inschrijving. U vindt daar uw bedrijfsgegevens (naam, KvK-nummer en vestigingsnummer) met een directe link naar het productenoverzicht bij uw inschrijving.

U kunt de oude weergave nog via deze link bekijken.

Voortaan digitaal invullen formulieren voor inschrijven en uitschrijven functionaris van vereniging of stichting, en opheffen van een eenmanszaak

Vanaf nu kunt u de volgende zaken via een digitaal formulier invullen in plaats van met een papieren formulier:

  • inschrijven functionaris van verenigingen en stichtingen (zonder onderneming)
  • uitschrijven functionaris van verenigingen en stichtingen (zonder onderneming)
  • opheffen eenmanszaak

U moet de formulieren na invullen nog wel printen, ondertekenen en opsturen.

Eerder was het al mogelijk geworden om wijzigingen in bijvoorbeeld adres, telefoonnummer, handelsnaam en andere ondernemingsgegevens op deze manier door te geven.
We gaan steeds meer van de formulieren voor inschrijven, uitschrijven en wijzigen digitaliseren.

Mogelijkheid om compactere weergave van producten te kiezen

Bestelt u vaak producten uit het Handelsregister? Dan weet u al wat de producten inhouden en hoeft u niet elke keer de uitleg erbij te zien. Speciaal voor u hebben we de mogelijkheid gemaakt om een compactere weergave te zien van de producten, zonder uitleg.

Als u een bedrijf heeft geselecteerd, komt u in stap 2 'Product kiezen'. Hier kunt u rechts boven het productoverzicht op een icoontje klikken waarmee u de weergave wijzigt. Bekijk een voorbeeld

Opfrisbeurt verschillende pagina's

De pagina's binnen de categorie Advies & Informatie krijgen een opfrisbeurt. Ze worden levendiger gemaakt met afbeeldingen, er is een ervaringsverhaal te lezen van een andere ondernemer en u ziet direct een telefoonnummer waarmee u onze adviseurs kun bellen met vragen over het betreffende onderwerp. De pagina over internationaal ondernemen heeft als eerste een opfrisbeurt gehad. Hierna volgen de andere pagina's binnen Advies & Informatie.

Nieuwe pagina's voor Online StartersEvent en campagne KvK Bron voor ondernemen

Op 28 mei is er een Online StartersEvent voor iedereen die droomt van het starten van een eigen bedrijf. Voor dat event hebben we een pagina gemaakt waarop u kunt zien wat u die dag allemaal kunt verwachten, waar u aan kunt deelnemen en hoe u direct aan de slag kunt. Ook kunt u hier op 28 mei live het programma volgen zonder dat u er de deur voor uit hoeft. Bekijk het Online StartersEvent

Op dit moment loopt er een campagne die laat zien wat de KvK allemaal voor u kan doen. Op deze pagina kunt u de reclamefilmpjes bekijken en kunt u zien wat we allemaal voor u kunnen betekenen met onze informatie en onze netwerken.

Exportdocumenten aanvragen vereenvoudigd

We hebben een tool gemaakt waarmee u gemakkelijker exportdocumenten kunt aanvragen. Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. U weet nog niet welke exportdocumenten u nodig heeft: u krijgt meer informatie over hoe u daar achter kunt komen.
  2. U weet al dat u een ATA-Carnet, Certificaat van Oorsprong, EUR.1/EUR-MED of Legalisatie/Certificering nodig heeft: u ziet snel welke manier van aanvragen het meest geschikt is (zelf digitaal of per post aanvragen, of digitaal aanvragen via een expediteur). Per mogelijkheid staat vervolgens stap voor stap beschreven hoe u het exportdocument aanvraagt.

Vernieuwde bovenbalk

De bovenbalk is vereenvoudigd. Hiermee is de website beter geschikt gemaakt voor gebruik op smartphone of tablet. Rechts bovenin de bovenbalk vindt u nu Contact en Inloggen (voor Handelsregister en Mijn KvK). Over de KvK, Pers en English staan nu in de onderbalk.

Duidelijk wat u krijgt als u een bedrijfsprofiel bestelt

Als u het bedrijfsprofiel bestelt, ontvangt u een compleet pakket van producten van de betreffende organisatie: uittreksel, historie, deponeringen, en indien beschikbaar ook jaarrekeningen en concernrelaties. Voorheen was het voordat u op bestellen klikte niet duidelijk of al deze producten beschikbaar waren in het bedrijfsprofiel van een organisatie. Dat hebben we veranderd, zodat u voor het bestellen weet wat u krijgt. Er staat dan bijvoorbeeld: 'Bedrijfsprofiel: met uittreksel, historie en deponeringen (geen jaarrekening en concernrelaties)'.

Zeker weten wat er in uw buurt gebeurt met de Buurt Update

Wilt u als ondernemer graag weten wat er in uw eigen buurt gebeurt? Dan kijkt u in de functie ‘Buurt Update’ binnen de KvK App Handelsregister of op de online versie. Faillissementen, nieuwe ondernemingen, bouwvergunningen of wegomleggingen in uw omgeving? Met ‘Buurt Update’ ziet u het direct. Informatie uit het Handelsregister én uit uw gemeente helpt u kansen te benutten en verrassingen te voorkomen. Lees meer

Engelstalig uittreksel kiezen duidelijker

We kregen veel meldingen dat bij het bestellen van een uittreksel niet duidelijk was hoe u een Engelstalige versie van het uittreksel kunt kiezen. Standaard staat het Nederlandstalige uittreksel geselecteerd, omdat de meeste klanten hiervoor kiezen. Maar de mogelijkheid om een Engelstalig uittreksel te bestellen, staat nu duidelijker aangegeven.

Website wordt beter te bekijken op smartphone of tablet

We maken kvk.nl schaalbaar (ook wel responsive design genoemd) zodat u ook via smartphone of tablet optimaal gebruik kunt maken van onze online dienstverlening. Alles wat we nieuw maken, maken we meteen schaalbaar.

In stappen maken we ook de rest van de website schaalbaar. Op dit moment werken we onder andere aan de formulieren en de navigatie. Een deel daarvan is inmiddels al schaalbaar, evenals artikelpagina's en de pagina Contact.

Uitleg over opslaan als pdf

Uit feedback bleek dat er behoefte aan was om bepaalde producten en digitale wijzigingsformulieren te kunnen opslaan als pdf. Bijvoorbeeld omdat u een product dat u alleen kunt inzien, zoals Uittreksel inzien, graag wilt bewaren. Of omdat u een formulier om een wijziging door te geven wilt opslaan om het pas op een later moment te printen. Daarom hebben we een instructie gemaakt hoe opslaan als pdf in uw browser werkt.

U krijgt een linkje naar deze instructie te zien bij de betreffende producten en formulieren. Of u kunt de uitleg over opslaan als pdf direct bekijken.

Heeft deze informatie je geholpen?