Vorige verbeteringen

Opheffen buitenlandse vennootschap nu ook via webformulier

Het opheffen van een buitenlandse vennootschap kan nu via een webformulier.

Inschrijven functionaris van een Vereniging van Eigenaars nu ook via webformulier

Het is nu ook mogelijk om een functionaris van een Vereniging van Eigenaars (VvE) in te schrijven via een webformulier.

Meer wijzigingen in het Handelsregister door te geven via een webformulier

In stappen maken we het mogelijk dat je steeds meer wijzigingen kunt doorgeven via een webformulier. Nieuw zijn:

Bij een webformulier kun je alle gegevens digitaal invullen. Daarna moet je het uitdraaien en, afhankelijk van de soort wijziging, opsturen of ermee langskomen op een kantoor.

Pagina producten bestellen responsive gemaakt

De pagina voor het bestellen van producten is schaalbaar gemaakt. Daarmee is deze beter te bekijken en gebruiken op een smartphone of tablet.

Stappenplan inschrijven bij KVK

Moet je je wel of niet inschrijven? En wat moet je daarvoor doen? Dat is helemaal afhankelijk van het bedrijf dat je start en de rechtsvorm die je kiest. Met een nieuw stappenplan maken we het je gemakkelijker om snel helder te krijgen hoe je jouw bedrijf kunt inschrijven bij KVK.


Duidelijkere uitleg wanneer je wel of niet een afspraak moet maken bij een kantoor

Wist je dat je voor veel wijzigingen helemaal niet langs hoeft te komen bij KVK? Die kun je doorgeven via een formulier. Maar je moet wel een afspraak maken als je bijvoorbeeld een nieuwe eenmanszaak of vof, of een functionaris of bestuurder wilt inschrijven. Op de nieuwe afspraakpagina zie je snel of je een afspraak moet maken of niet en welke formulieren je eventueel moet invullen.

Direct zichtbaar welke 'documenten' beschikbaar zijn van bedrijven

In het Handelsregister kun je documenten bestellen zoals statuten of fusie- of splitsingsvoorstellen. Deze kun je alleen bestellen als deze voor een betreffend bedrijf beschikbaar zijn. Voorheen was niet meteen zichtbaar in het bestelproces of deze beschikbaar waren en in welke varianten. Nu wordt dit direct zichtbaar zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.


Non-mailing-indicator eenvoudig inschakelen via een formulier

Bedrijven en organisaties kunnen voor directmarketingacties die ze per post doen adresbestanden opvragen bij KVK. Wil je liever dat jouw adres hier niet voor gebruikt wordt, dan kun je de non-mailing-indicator (NMI) inschakelen. Daarmee daalt het aantal papieren mailings dat je ontvangt. Vanaf nu kun je de non-mailing-indicator eenvoudig via een formulier inschakelen.

Product voorselecteren

Als je vaak hetzelfde product (bijvoorbeeld een uittreksel) bestelt, kun je nu eenvoudig dit product voorselecteren. Door het product vast te pinnen, hoef je deze niet iedere keer te selecteren en kun je in minder kliks jouw product bestellen. Je kunt dit doen door na de keuze van het product te klikken op 'Onthouden'. 

Aantal formulieren responsive gemaakt

We hebben een aantal formulieren responsive (schaalbaar) gemaakt. De formulieren zijn hierdoor beter te bekijken en in te vullen op smartphone of tablet. Bijvoorbeeld de wijzigingsformulieren voor het Handelsregister en inschrijfformulieren voor bijeenkomsten.

Nieuwe bestuurder (vennootschap of rechtspersoon) doorgeven

Verenigingen en stichtingen zonder onderneming kunnen nu ook het webformulier gebruiken om een rechtspersoon of vennootschap als functionaris in te schrijven. Eerder was het al wel mogelijk om een natuurlijk persoon als functionaris op te voeren.

Direct inloggen jaarrekeningen deponeren

Je kunt nu vanuit het menu direct inloggen om je jaarrekening te deponeren.

Vernieuwde Persoonlijke pagina

We hebben de persoonlijke pagina vernieuwd. Gebruikers van het Handelsregister komen na het inloggen op deze persoonlijke pagina.

Je vindt hier dezelfde informatie, maar dan overzichtelijker gepresenteerd. Voor bedrijven hebben we een nieuw blok toegevoegd: Jouw inschrijving. Je vindt daar jouw bedrijfsgegevens (naam, KVK-nummer en vestigingsnummer) met een directe link naar het productenoverzicht bij jouw inschrijving.

Je kunt de oude weergave nog via deze link bekijken.

Voortaan digitaal invullen formulieren voor inschrijven en uitschrijven functionaris van vereniging of stichting, en opheffen van een eenmanszaak

Vanaf nu kun je de volgende zaken via een digitaal formulier invullen in plaats van met een papieren formulier:

  • inschrijven functionaris van verenigingen en stichtingen (zonder onderneming)
  • uitschrijven functionaris van verenigingen en stichtingen (zonder onderneming)
  • opheffen eenmanszaak

Je moet de formulieren na invullen nog wel printen, ondertekenen en opsturen.

Eerder was het al mogelijk geworden om wijzigingen in bijvoorbeeld adres, telefoonnummer, handelsnaam en andere ondernemingsgegevens op deze manier door te geven.
We gaan steeds meer van de formulieren voor inschrijven, uitschrijven en wijzigen digitaliseren.

Mogelijkheid om compactere weergave van producten te kiezen

Bestel je vaak producten uit het Handelsregister? Dan weet je al wat de producten inhouden en hoef je niet elke keer de uitleg erbij te zien. Speciaal voor jouw hebben we de mogelijkheid gemaakt om een compactere weergave te zien van de producten, zonder uitleg.

Als je een bedrijf hebt geselecteerd, kom je in stap 2 'Product kiezen'. Hier kun je rechts boven het productoverzicht op een icoontje klikken waarmee je de weergave wijzigt. Bekijk een voorbeeld

Opfrisbeurt verschillende pagina's

De pagina's binnen de categorie Advies & Informatie krijgen een opfrisbeurt. Ze worden levendiger gemaakt met afbeeldingen, er is een ervaringsverhaal te lezen van een andere ondernemer en je ziet direct een telefoonnummer waarmee je onze adviseurs kunt bellen met vragen over het betreffende onderwerp. De pagina over internationaal ondernemen heeft als eerste een opfrisbeurt gehad. Hierna volgen de andere pagina's binnen Advies & Informatie.

Nieuwe pagina's voor Online StartersEvent en campagne KVK Bron voor ondernemen

Op 28 mei is er een Online StartersEvent voor iedereen die droomt van het starten van een eigen bedrijf. Voor dat event hebben we een pagina gemaakt waarop je kunt zien wat je die dag allemaal kunt verwachten, waar je aan kunt deelnemen en hoe je direct aan de slag kunt. Ook kun je hier op 28 mei live het programma volgen zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Bekijk het Online StartersEvent

Op dit moment loopt er een campagne die laat zien wat KVK allemaal voor je kan doen. Op deze pagina kun je de reclamefilmpjes bekijken en kun je zien wat we allemaal voor je kunnen betekenen met onze informatie en onze netwerken.

Exportdocumenten aanvragen vereenvoudigd

We hebben een tool gemaakt waarmee je gemakkelijker exportdocumenten kunt aanvragen. Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Je weet nog niet welke exportdocumenten je nodig hebt: je krijgt meer informatie over hoe je daar achter kunt komen.
  2. Je weet al dat je een ATA-Carnet, Certificaat van Oorsprong, EUR.1/EUR-MED of Legalisatie/Certificering nodig hebt: je ziet snel welke manier van aanvragen het meest geschikt is (zelf digitaal of per post aanvragen, of digitaal aanvragen via een expediteur). Per mogelijkheid staat vervolgens stap voor stap beschreven hoe he het exportdocument aanvraagt.

Vernieuwde bovenbalk

De bovenbalk is vereenvoudigd. Hiermee is de website beter geschikt gemaakt voor gebruik op smartphone of tablet. Rechts bovenin de bovenbalk vind je nu Contact en Inloggen (voor Handelsregister en Mijn KvK). Over de KvK, Pers en English staan nu in de onderbalk.

Duidelijk wat je krijgt als je een bedrijfsprofiel bestelt

Als je het bedrijfsprofiel bestelt, ontvang je een compleet pakket van producten van de betreffende organisatie: uittreksel, historie, deponeringen, en indien beschikbaar ook jaarrekeningen en concernrelaties. Voorheen was het voordat je op bestellen klikte niet duidelijk of al deze producten beschikbaar waren in het bedrijfsprofiel van een organisatie. Dat hebben we veranderd, zodat je voor het bestellen weet wat je krijgt. Er staat dan bijvoorbeeld: 'Bedrijfsprofiel: met uittreksel, historie en deponeringen (geen jaarrekening en concernrelaties)'.

Zeker weten wat er in jouw buurt gebeurt met de Buurt Update

Wil je als ondernemer graag weten wat er in jouw eigen buurt gebeurt? Kijk dan in de functie ‘Buurt Update’ binnen KvK App Handelsregister of op de online versie. Faillissementen, nieuwe ondernemingen, bouwvergunningen of wegomleggingen in jouw omgeving? Met ‘Buurt Update’ zie je het direct. Informatie uit het Handelsregister én uit jouw gemeente helpt je kansen te benutten en verrassingen te voorkomen. Lees meer

Engelstalig uittreksel kiezen duidelijker

We kregen veel meldingen dat bij het bestellen van een uittreksel niet duidelijk was hoe je een Engelstalige versie van het uittreksel kunt kiezen. Standaard staat het Nederlandstalige uittreksel geselecteerd, omdat de meeste klanten hiervoor kiezen. Maar de mogelijkheid om een Engelstalig uittreksel te bestellen, staat nu duidelijker aangegeven.

Website wordt beter te bekijken op smartphone of tablet

We maken KVK.nl schaalbaar (ook wel responsive design genoemd) zodat je ook via smartphone of tablet optimaal gebruik kunt maken van onze online dienstverlening. Alles wat we nieuw maken, maken we meteen schaalbaar.

In stappen maken we ook de rest van de website schaalbaar. Op dit moment werken we onder andere aan de formulieren en de navigatie. Een deel daarvan is inmiddels al schaalbaar, evenals artikelpagina's en de pagina Contact.

Uitleg over opslaan als pdf

Uit feedback bleek dat er behoefte aan was om bepaalde producten en digitale wijzigingsformulieren te kunnen opslaan als pdf. Bijvoorbeeld omdat je een product dat je alleen kunt inzien, zoals Uittreksel inzien, graag wilt bewaren. Of omdat je een formulier om een wijziging door te geven wilt opslaan om het pas op een later moment te printen. Daarom hebben we een instructie gemaakt hoe opslaan als pdf in uw browser werkt.

Je krijgt een linkje naar deze instructie te zien bij de betreffende producten en formulieren. Of je kunt de uitleg over opslaan als pdf direct bekijken.

Heeft deze informatie je geholpen?