3D-Print Atlas zet 700 dienstverleners op de kaart

4 februari 2016 - De 3D-Print Atlas van Nederland geeft een overzicht van 700 dienstverleners op het gebied van 3D-printen en scannen. De informatie is gratis en toegankelijk voor iedereen, amateur of hightechbedrijf. Ook bedrijven, die nog niet in de atlas staan, kunnen zich aanmelden. Vanaf 4 februari 2016 beheert de Kamer van Koophandel (KvK) deze atlas, die in een samenwerkingsverband van tweeëntwintig partijen tot stand is gekomen.

In de atlas kan de gebruiker eenvoudig zoeken aan de hand van een beperkt aantal criteria. Alle bedrijven en instellingen kunnen gratis zelf een profiel aanmaken. Hoe meer bedrijven een profiel invullen, hoe completer de 3D-Print Atlas wordt. In de 3D-Print Atlas staan leveranciers van software, scanners, printers en materialen. Ook vindt men er ontwerpers en productie- & post-processingpartijen, onderzoeksinstituten. Daarnaast toont de 3D-Print Atlas inspirerende cases, concrete voorbeelden en een overzicht van service providers, machineleveranciers, kennisinstellingen en andere organisaties.

De 3D Print Atlas is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, KvK, de vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen LIOF, NOM, BOM, OostNV en InnovationQuarter, TNO, Koninklijke Metaalunie, Nevat, FME, NRK, TU Eindhoven, Berenschot, Assembl3D en de ABN AMRO. Ook bedrijven zoals Ultimaker, 3D Hubs en Leapfrog ondersteunen het initiatief.

Met de 3D-Print Atlas hopen de initiatiefnemers verder ook de 3D-print markt in Nederland een extra impuls te geven. Informatie over de 3D-Print Atlas van Nederland is te vinden op www.3DPrintAtlas.nl of neem voor meer informatie contact op met Pieter Diphoorn, pieter.diphoorn@kvk.nl

InfoPage