Digitaal depot van de jaarrekening

30-4-2019 - Micro- en kleine en middelgrote ondernemingen moeten hun jaarrekening op digitale wijze deponeren bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Dat deponeren gebeurt met behulp van administratiesoftware of via de online service ’Zelf Deponeren Jaarrekening’ van KVK.

In de software en online service bij KVK kon een wetswijziging uit 2018 niet worden verwerkt. Daardoor kan het voorkomen dat micro-, kleine en middelgrote rechtspersonen niet alle wettelijk vereiste informatie (hebben) kunnen opnemen in de digitaal bij KVK te deponeren jaarrekening. We verwachten dat half mei 2019 het ZDJ portaal is aangepast op de nieuwe wettelijke eisen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een korte handleiding gepubliceerd hoe ondernemers die informatie in de jaarrekening kunnen verwerken, namelijk door deze in de toelichtende velden op te nemen. In de handleiding staat ook informatie over jaarrekeningen die reeds zijn gedeponeerd. Voor het boekjaar 2019 zal de informatie tijdig worden meegenomen in de jaarlijkse aanpassing van de administratiesoftware en de online service van KVK.

Voor meer informatie, lees het hele artikel op Rijksoverheid.

InfoPage