Dutch Open Hackathon 2016 vindt volgend weekend plaats in Rotterdam

A-merken zoeken naar innovaties voor thuis, op straat en zakendoen

1 december 2016 - De Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group dagen jonge ondernemers uit om in het weekend van 9 tot 11 december om tijdens de Dutch Open Hackathon creatieve, digitale oplossingen te vinden voor innovaties thuis, op straat en zakendoen. Multidisciplinaire teams van ict’ers, designers en marketeers, werken dan 48 uur achterelkaar door bij CIC in het Groothandelsgebouw om vernieuwende antwoorden te vinden op de vragen van de grote organisaties. Meer dan 350 jonge ondernemers doen eraan mee. Het doel van de hackathon is het ontwikkelen van nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven.

Hiervoor stellen de A-merken en de sponsoren van het event een groot aantal unieke datasets en hardware beschikbaar. De uitdagingen van editie 2016 richt zich op vier thema’s: At Home, On te Go, In The City en Doing Business. De Kamer van Koophandel is aanjager van Doing Business en daagt de teams uit om oplossingen te vinden waarmee ondernemers beter kunnen samenwerken en veiliger zaken kunnen doen om cybercriminaliteit en online fraude te voorkomen.

Monique ten Hagen, KvK-projectleider Dutch Open Hackathon: “De Kamer van Koophandel vindt hackathons belangrijk. Zo verbindt de KvK op een nieuwe manier grote bedrijven aan kleine bedrijven. Ze leren van elkaar en het levert nieuwe contacten en oplossingen op. Bovendien is de sfeer tijdens een hackathon erg inspirerend omdat je in korte tijd intensief samenwerkt.”

De Dutch Open Hackathon start vrijdagmiddag met het Innovation Seminar. Vrijdagavond 18.00 uur is de officiële aftrap. De teams worden samengesteld en de eerste ideeën ontstaan. Daarna volgt 48 uur brainstormen, plannen, schetsen, programmeren, vormgeven en testen. Voor de deelnemers is er een slaapruimte en ruimte voor ontspanning. Op zondagmiddag presenteren de teams het eindresultaat aan de jury waarna de prijsuitreiking volgt.

Inschrijven

De Dutch Open Hackathon 2016 is van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december bij CIC Rotterdam. Inschrijven kan via de website www.dutchopenhackathon.com. Hier is ook het complete programma van de Dutch Open Hackathon 2016 te vinden.

InfoPage