Dynamic Systems wint LiveWIRE Rising Star

Innovatieve ondernemer DMS Holland overtuigt met stabilisator voor jachten

2 oktober 2015 - Op 1 oktober 2015 hebben ondernemers Arnold van Aken en Patrick Noor (van Dynamic Marine Systems Holland uit Den Bosch de LiveWIRE Rising Star gewonnen, voor het ontwikkelen van Antiroll - een uniek en baanbrekend roldempingsysteem dat gebruikt kan worden in jachten groter dan 30 meter. De ondernemers winnen €2.500,-.

De Rising Star wordt eens in het kwartaal uitgereikt aan de innovatieve ondernemer die zowel de jury als het publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarde van zijn of haar innovatieve product of dienst. De overige vier kandidaten in de race waren Bird Control Group (Delft), NoFoodWasted (Eindhoven), PostboxNL (Leidschendam) en PowerWindow (Amsterdam). De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Innovatie waar honderden innovatieve ondernemers samenkwamen van de Kamer van Koophandel in Halfweg.

DMS Holland

Voor jachten groter dan 30 meter hebben ondernemers Arnold van Aken (49) en Patrick Noor (47) een uniek en baanbrekend roldempingsysteem ontwikkeld, de AntiRoll. Huidige marktleiders op het gebied van de traditionele vin-stabilisatiesystemen zijn Amerikaanse bedrijven. Met AntiRoll wil DMS Holland deze leidende positie naar Nederland halen. De hightech-vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75 procent minder weerstand in het water dan de traditionele vinnen. Dit heeft een positief effect op de snelheid en het brandstofverbruik. De ondernemers ontvingen de prijs uit handen van Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel en Minke van Tol van Shell.

Rising Star

LiveWIRE Rising Star geeft een podium aan innovatieve ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat. Rising Star is een onderdeel van het LiveWIRE programma van Shell en de Kamer van Koophandel. De beoordeling van de vakjury (60%) en de online verkiezing (40%) bepalen wie de eervolle titel LiveWIRE Rising Star mag dragen.

Shell LiveWIRE

Samen met de Kamer van Koophandel biedt Shell ambitieuze innovatieve ondernemers ondersteuning. Dit houdt in dat innovatieve ondernemers zowel begeleiding krijgen als toegang tot een sterk netwerk, masterclasses en online tools. Ruim 800 Nederlandse ondernemers maken gebruik van het drie jaar durende LiveWIRE programma. Zelf deelnemen aan de Rising Star of het LiveWIRE Programma? Kijk direct op www.livewire.nl.

Noot voor redactie:

Meer informatie en/of beeldmateriaal: Sylvia Simon, Communicatieadviseur Kamer van Koophandel, T: 06 2139 0754 E: sylvia.simon@kvk.nl.

Informatie overige kandidaten:

Bird Control Group

Veilig, diervriendelijk en efficiënt vogels verjagen met laser. Met misschien wel als belangrijkste USP ten opzichte van andere methoden: er treedt geen gewenning op bij de vogels. De markt van Bird Control Group is uiteenlopend. De lasertechniek kan worden ingezet in de agrarische sector, luchtvaartindustrie, vastgoedsector, recreatie, visserij, olie en gas en duurzame-energiesector. Inmiddels is Bird Control Group in 70 landen actief. Ondernemer: Steinar Henskes. Gevestigd in Delft. www.birdcontrolgroup.com

NoFoodWasted

Supermarkten gooien elk jaar voor meer dan 400 miljoen euro aan eten weg. Dat veelvuldig weggooien van voedsel stond August de Vocht enorm tegen. Vanuit die irritatie en het ontbreken van concrete oplossingen ging August op zoek naar een methode om voedselverspilling tegen te gaan. Het resultaat: de gratis app “Afgeprijsd” van NoFoodWasted. Al 23 supermarkten doen mee. Ondernemer: August de Vocht. Gevestigd in Eindhoven. www.nofoodwasted.com

PostboxNL

PostboxNL biedt ondernemers en particulieren een vast postadres in Nederland, met een aantal praktische services zoals doorsturen, scannen, bewaren en pakketten. Geboren uit pure frustratie van oprichter Suzanna Strampraat, blijkt het concept breed aan te slaan: PostboxNL wordt nu gebruikt door expats, zzp’ers die een tijdelijk of alternatief adres in Nederland nodig hebben, en internationale bedrijven. Ondernemer Suzanna Strampraat. Vestigingsplaats Leidschendam. www.postboxnl.nl

PowerWindow: Stroom opwekken via vensterglas

Duurzame energie is een maatschappelijke noodzaak en een groeimarkt. Van alle energie die wij op de aarde verbruiken wordt 82% nog steeds door fossiele brandstof opgewekt. 40% van onze elektriciteit wordt geconsumeerd door commerciële gebouwen. PowerWindow zag hier een kans in en ontwikkelde het eerste transparante, kleurloze stroomopwekkende raam ter wereld. Binnenkort start een pilot op de Zuidas. Ondernemer: Ferdinand Grapperhaus. Vestigingsplaats Amsterdam. www.powerwindow.nl

InfoPage