Hackathon levert interessante apps voor ondernemers op

3 november 2015 - De eerste prijs in de categorie Entrepreneurship van de Dutch Open Hackathon 2015 is gewonnen door een app die helpt bij het vinden van een goede vestigingsplek voor je bedrijf.

De bedoeling van een Hackathon is om met een klein groepje in een weekend een app te verzinnen en te bouwen. In het weekend van 1 november is de Dutch Open Hackathon 2015 gehouden. Ruim 250 ontwikkelaars zijn op dit evenement afgekomen en hebben op zondag hun apps gedemonstreerd. De algeheel winnaar was de app ‘Hello goodbye’. Hiermee kunnen je geliefden, vrienden en familie precies zien wanneer je door de deuren van de ontvangsthal komt op Schiphol.

‘Start App’ wint in de categorie Entrepreneurship

Voor ondernemers zijn vooral de apps interessant in de categorie Entrepreneurship. De winnaar in deze categorie was ‘Start App’. Met deze app kun je op de mobiele telefoon checken of de plaats die je voor je bedrijf in gedachten had wel zo kansrijk is: zijn er veel concurrenten in de buurt, hoeveel potentiele klanten zijn er, wat zijn de branchecijfers? Een andere interessante finalist was Bizzearch, waarmee je met de app kan zoeken naar bedrijven met heel specifieke kennis. De belofte is dat Bizzearch veel sneller tot het goede resultaat leidt dan Google. Verder was er nog InFast, een crowdfunding platform in de vorm van een app: iemand pitcht een idee, met de KvK-data en die van de Rabobank wordt de betrouwbaarheid gecheckt en inschrijvers kunnen met een druk op de knop hun geld overmaken. Alle teams die gebruik maken van de handelsregisterdata zijn uitgenodigd om dinsdag 11 november te pitchen voor de Kamer van Koophandel om te bepalen of en hoe de apps verder worden ontwikkeld. Zo krijgt de Hackathon een mooi vervolg voor zowel deelnemers als de KvK.

De Dutch Open Hackathon 2015 is een initiatief van Albert Heijn, Schiphol Group, de Kamer van Koophandel, KLM, KPN, Philips, Rabobank en USG People, en werd dit jaar gefaciliteerd door BeMyApp onder de projectleiding van Manja Weitjens van de Kamer van Koophandel. Het doel was de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen, om te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen.

Alle winnaars zijn te bekijken via www.dutchopenhackathon.com.
InfoPage